Hlavní obsah

Stojí o vás? Podívejte se, jak sedí, a hned máte jasno!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Nohy, a zejména chodidla vypovídají mnohé o skutečných záměrech. S někým flirtujete? Tak se zaměřte „na spodek“ a odhalte jeho povahu či úmysly!

Článek

Britská sexuoložka a expertka na řeč těla Tracey Cox říká, že každý dokáže nasadit výraz tváře, který chce ukazovat ostatním. Dokáže si ale také ohlídat zbytek těla?

Takové ruce totiž mohou způsobit únik informací a skrývaných citů, stejně jako nohy a chodidla, na která se často zapomíná. „Zvlášť ty si dělají, co chtějí – a zanechávají mimořádně čitelné stopy o tom, co se děje ve vašem nitru,“ nechává se slyšet zmíněná odbornice a popisuje konkrétní případy, podle kterých můžete odhadnout toho, kdo o vás zavadil pohledem.

Chodidla vaším směrem

Pokud dotyčný stojí a má jednu nohu nakročenou vaším směrem, vykazuje zájem. Totéž platí i v případě, kdy nohy překříží a jednu přehodí přes druhou, ale stále se natáčí směrem k vám. Jestliže v něm vyvoláváte nejen nevinné sympatie, ale rovnou i erotickou touhu, rozkročí nohy a chodidla pevně zapře o zem. (To je pozice predátora na lovu.) Máte to spočítané… A jak dekódovat povahu toho, komu se líbíte, nebo on vám? Počkejte, až si sedne…

Foto: indira's work, Shutterstock.com

Překřížené nohy natočené směrem k druhému znamenají, že je predátor na lovuFoto: indira's work, Shutterstock.com

Kolena a nohy u sebe, chodidla úhledně položená k zemi: dokonalost sama. Tento člověk považuje dochvilnost za ctnost králů. Obvykle patří mezi puntičkáře, se kterými v posteli není moc velká zábava. Ani při líbání. Musí mít totiž věci i život seřazené, naplánované a vykonané přesně tak, jak potřebuje. Všechno by zkrátka mělo být perfektní. I ten sex, orgasmus a vlastně i vaše nápady. Máte na to?

Nohy překřížené v kolenou, horní se mírně pohupuje nahoru a dolů: přemýšlivý, vypočítavý, klidný a ctižádostivý zároveň. Možná mu dělá dobře, když vás může pozorovat skrz přivřená víčka. Bývá tvůrčí a do vztahu i milostného života přináší nové nápady a inovace. Záleží ale i na tom, koho má po svém boku a kdo ho ovlivňuje.

Kolena a palce u sebe, paty od sebe: potýká se s nervozitou, je nesmělý. Můžete s ním hrát na něžnou hru, během které je vaším úkolem vylákat ho z ulity. Pakliže to dokážete, odmění se vám pozorností a hýčkáním. Je smělé tvrdit, že je trochu tvárný?

Natažené nohy, jedno chodidlo opřené o druhé: sebejistý člověk, který se cítí být sám sebou. Uvolněnost neskrývá, flirt bere jako výzvu. Zpravidla bývá průhledný, co se týče zájmů a motivací, stačí chvíli pozorovat, jak reaguje na okolí. Chová-li se vyzývavě, prahne po anonymním sexu a spontánním dobrodružství. Je tohle jeden z těch případů, kdy máte chuť vyklidit pole? Určitě nebude jediný…

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Snažíte se také odhadovat z projevů těla, jaký je druhý člověk? Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Pevnější sevření, odmítavý postoj

„Standardní překřížení, tedy pravá noha spočívající na levé, je obvykle známkou uvolnění, ale může také představovat náznaky bariéry. Pevně stisknutá stehna ostatně zakrývají naši nejzranitelnější oblast, rozkrok. Máte-li pochybnosti, zaměřte se na jinou část těla. Založené paže, odvrácená hlava a pohled stranou nejsou dobrá znamení,“ vyjmenovává Tracey Cox ve své knize Superflirt s tím, že ještě horší je, když si váš společník položí na klín tašku, kufřík nebo třeba polštář. Stop!

Ovšem nejdůraznější bariérou je otočení trupu a pozvednutí ramene. V takovém případě se ani nemusíte namáhat s poznáváním jeho povahy nebo úmyslů. Škoda energie. Podobně to platí v situacích, kdy se dotyčný snaží odlišit od vašeho chování a zdůrazňuje, jak jste rozdílní tím, že zaujímá odlišné postavení nohou. Nechte ho jiné.

Máte zkušenosti se čtením povahy nebo úmyslů z řeči těla?

Reklama

Načítám