Hlavní obsah

Ženy versus muži. Jak „mluví" jejich těla při flirtu?

Foto: Lucky-Business, shutterstock.com

Řeč těla je při seznamování a flirtování velmi důležitá. Mnohé toho totiž prozradíFoto: Lucky-Business, shutterstock.com

Reklama

Chce mě? To je otázka, která vás napadne, když narazíte na někoho, kdo ve vás vzbudí zájem. Poznejte to z gest, pohledů a pohybů. Tohle jsou ženské a mužské neverbální projevy flirtování!

Článek

Jinak flirtují pánové, jinak dámy. Britská sexpertka Tracey Cox proto dala dohromady typicky ženské a typicky mužské neverbální projevy zájmu.

Takhle flirtuje muž

  • Tři rychlé pohledy za sebou – Nejdřív se podívá, kdo se to objevil v jeho zorném poli. Vzápětí se podívá znovu, protože zaznamenal, že jste žena. A pozor, třetí pohled je zásadní. Přichází totiž jen v případě, že se mu líbíte.
  • Upozorňuje na to „nejcennější“ – Stojí s rukama na bocích, možná má palce zaháknuté v kapsách. Ale jeho prsty ukazují jediným směrem. Ano, snaží se váš pohled nasměrovat ke svému rozkroku.
  • Dotýká se obličeje – Velmi často si sahá na uši, mne si bradu, možná projíždí strniště na tváři. Je to způsobeno mírnou nervozitou, snahou zkontrolovat, zda vypadá dobře, ale je to i jakési poselství. Dotýká se sám sebe, ale moc by si přál, aby vaše ruce vystřídaly ty jeho.
  • Sleduje vaše ústa – Když mluvíte, sleduje vaše rty s velkou intenzitou. Bože, jaké by to bylo, kdybych ji políbil. Ano, na to přesně myslí.
  • Hodně mrká – Když je muž někým zaujatý, rozšíří se mu zorničky, a proto víc mrká. Pokud se jeho oči v podstatě nezastaví, můžete si být jisté, že zájem má.
  • Tělo jako zeď – Říká se tomu blokování. Muž používá své tělo jako jakousi zeď, kterou vás odděluje od ostatních a snaží se vytvořit intimní prostor mezi vámi a jím. Stojí blízko, cloní vám ve výhledu, možná se opírá rukou o zeď za vámi.
  • Hraje si se sklenkou – Když muže někdo sexuálně přitahuje, nevědomky si hrají s oblými předměty. Nejčastěji je to sklenka s nápojem. Není těžké uhádnout proč. Ano, ty kulaté věci mu připomínají ženské poprsí, tedy v tuto chvíli nejspíš to vaše.
Foto: Bobex-73, shutterstock.com

Pohledy, hra rukou, dotýkání se sebe sama. Toho všeho si při kontaktu s opačným pohlavím všímejteFoto: Bobex-73, shutterstock.com

Takhle flirtuje žena

  • Pozvednuté obočí – Při pohledu na muže, který se jí líbí, žena mírně pozvedne obočí. Je to základní neverbální projev zájmu. Podvědomě se snaží vypadat atraktivněji. Pokud totiž zvednete obočí, logicky víc otevřete oči a vypadáte líp.
  • Hrátky s oblečením – Uhlazuje si sukni (obzvlášť v oblasti boků), kontroluje knoflíčky na blůzce, urovnává si výstřih. Jednoduše se ujišťuje, zda se ukazuje v tom nejlepším světle.
  • Hra rukou – První známkou zájmu je dotýkání se vlastního zápěstí. Je to totiž „starobylá“ erotogenní zóna, pozůstatek z dob, kdy ženy chodily zahalené od hlavy až k patě a právě zápěstí bylo jediné vidět. Pokud navíc žena občas přesune své ruce (byť nenápadně) do mužova osobního prostoru, je to jasné.
  • Nohy zkřížené u kotníků – Pokud žena kříží nohy v dolní části u kotníků, snaží se muži předvést v plné kráse. Tahle pozice totiž aktivuje svalstvo a nohy v ní vypadají lépe. Je to ale i jakýsi „vzkaz“. Lidské tělo vykazuje zvýšené pnutí svalstva ve chvíli, kdy je připraveno k akci, třeba k té Naučte se to Ne každý je přeborníkem ve flirtování. Někdo to jednoduše neumí. Chybí mu odvaha, uvolněnost a podobně. Neházejte ale flintu do žita. Máme pro vás Návod, jak se naučit flirtovat. Buďte úspěšní! sexuální.
  • Pomalé, ale časté pohyby – Přehazuje si nohy, jinak si pokládá ruce a podobně. A to vše dělá velmi pomalu, ale zato často. Snaží se upoutat pozornost, a to hlavně na své nohy a intimní oblast.
  • Kýve nohou a hraje si s botou – Sedí-li s nohou přes nohu a tou vrchní mírně pohupuje dopředu a dozadu, nemějte pochyby. Pokud si navíc jakoby zouvá botu a nechává ji viset na špičce, můžete ji rovnou pozvat k sobě domů. Pohyb nohy je totiž podvědomou simulací milostných pohybů a zutá bota je náhradou za svlékání.
  • Dotýká se krku a rtů – Je to obdoba mužského hlazení brady. Jednoduše i ženy se samy sebe dotýkají tam, kde by si přály, aby to dělal jejich protějšek.

Tak co, budete si od teď všímat i těchto detailů?

Reklama

Načítám