Hlavní obsah

Cvičení pro starší ročníky: Jak posilovat při artróze?

 

Reklama

Rádi byste zůstali fit i přes zdravotní omezení? Pomůžeme vám. Připravili jsme několikadílný seriál, v němž vám dokážeme, že cvičit se dá v každém věku. V prvním díle jsme se zaměřili na lidi trpící artrózou. Trenérka Alena Vídeňská vám předvede, že zůstat ve formě můžete i bez běhu a skákání.

Článek

Chcete si udržet kondičku a štíhlou postavu, ale máte dojem, že sport je jen pro zcela zdravé jedince? Omyl! Cvičit se dá v každém věku a zdravotní omezení vás rozhodně nemusí vyřadit ze hry. Víme, jak se udržet fit i při onemocnění kloubů.

Artróza je degenerativní onemocnění z opotřebení a postihuje především starší lidi. Klouby bolí, otékají a nemocní nejsou schopni sportovat stejně jako dřív. Přesto existují vhodné a účinné cviky na celé tělo, které jim prospívají.

Trenérka Alena Vídeňská se specializuje na zdravý trénink a připravila si pro vás několik cviků, kterými se dá účinně a bezpečně posílit celé tělo. „Do těla“ si můžete dát i v případě, že vás bolí kolena a kyčle – jen šetrněji než běháním a podobným kardio cvičením, jež zatěžuje pohybový aparát. Sledujte, jak na to.

Za poskytnutí prostoru k natáčení děkujeme Fitness centru Fit Up!, Chlumecká 765/6, 198 00 Praha 9-Černý Most, fitup.cz 

Reklama

Související témata:

Načítám