Článek
Cobbler není možná nejkrásnější moučník světa, ale jeho chuť je skvělá. Pozvolným pečením se těsto stačí dokonale propéct a ovocná vrstva projde tepelnou úpravou, tak aby se díky škrobu vytvořila dokonalá borůvková omáčka.
Postup
01.
Troubu předehřejte na 160 °C. Omyté borůvky promíchejte s cukrem, kukuřičným škrobem a citronovou šťávou. Zapékací mísu vymažte máslem, nasypejte do ní borůvkovou směs a rovnoměrně rozložte.
02.
V míse rukama zpracujte máslo, hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vytvoří se drobivá směs. Ruční metlou do ní vmíchejte smetanu a citronovou kůru, vznikne těsto. Lžící ho nandejte na borůvkovou směs v pekáči.
03.
Pečte při 160 °C 30–40 minut, dokud náplň nezačne bublat a těsto nezíská zlatou barvu. Po upečení nechte cobbler 15 až 20 minut chladnout a pak podávejte.