Hlavní obsah

Cvičení s lavičkou venku: Kruhový trénink na celé tělo

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fitka jsou sice otevřena, ale mnoho lidí si zvyklo na pohyb na čerstvém vzduchu. Jestli nevíte, jak si dát pořádně do těla, připravili jsme pro vás sérii cviků, které protáhnou a posílí celé tělo. A bude vám k tomu stačit lavička v parku.

Článek

Ruce, břicho, záda, nohy... procvičíte prostě všechno. Trenérka Kristýna Soukupová pro vás sestavila kruhový trénink o pěti cvicích, k jejichž provedení potřebujete jen lavičku. Rozproudíte si krev v žilách a posílíte celé tělo.

Začnete cvikem zvaným horolezec, který je zaměřený především na střed těla. Potom přejdete na bulharské dřepy, v kterých zapojíte dolní polovinu těla. Trochu kardia  pokryje třetí cvik, což jsou výskoky ze sedu. Čtvrtým cvikem posílíte ruce (na lavičce se skvěle provádí tricepsové kliky) a sérii dokončíte posledním, pátým cvikem, kterým je obrácené prkno s pohybem dolů.

Seznam cviků s lavičkou

  1. Horolezec -
  2. Bulharské dřepy -
  3. Výskok ze sedu -
  4. Tricepsové kliky -
  5. Obrácené prkno s pohybem nohou -

Zacvičte si dvě až čtyři kola – jeden cvik cvičíte vždy 45 sekund, pak 15 sekund odpočíváte. Mezi jednotlivými koly si dejte maximálně minutu pauzu.

Reklama

Načítám