Hlavní obsah

Další super rychlé nudle: Zamilujete si je!

Foto: Greta Blumajerová

Pusťte se dnes do další asijské speciality!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Před časem jsme pro vás získali dokonalý recept na nudle Pad Thai, které jsou na přípravu opravdu rychlé. A jelikož u vás měly úspěch, rozhodli jsme se vyrazit pro další inspiraci. Vyzkoušejte i udon nudle!

Článek

Pokud hledáte recept na večeři, kterou budete mít hotovou do 15 minut, nemusíte už beznadějně tápat. Vrhněte se na udon nudle! Neušpiníte moc nádobí a rodina vás za ně bude doslova blahořečit. Jak na ně? Pro návod jsme zašli do pražské restaurace Yam Yam.

Na 1 porci potřebujete:200 g čerstvých udon nudlí, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hovězí roštěné, čtvrt červené papriky, 25 g cukrových hrachových lusků, 25 g mrkve, 25 g očištěných žampionů, lžíci rybí omáčky, půl lžíce ústřicové omáčky, lžíci tmavé sójové omáčky (někdy známá jako houbová), lžíci klasické sójové omáčky, špetku cukru a soli, půl lžičky lisovaného česneku, trochu čerstvých sekaných chilli papriček, na ozdobu smaženou šalotku, bílý sezam, trochu koriandru

Foto: Greta Blumajerová

Pro ingredience vyrazte do specializovaných obchodůFoto: Greta Blumajerová

Nudle krátce předvařte, stačí dvě minuty ve vroucí vodě. Do wok pánve nalijte asi dvě lžíce oleje, nechte ho rozpálit a přidejte do něj tenké proužky nakrájeného hovězího masa. Velmi zprudka ho nechte zatáhnout. Po dvou minutách, kdy je tak napůl orestované, přidejte zeleninu nakrájenou na proužky – tedy mrkev, hrášek, papriku a žampiony. Dochuťte solí a pepřem.

Foto: Greta Blumajerová

Nudle do pánve patří už předvařené!Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličkyFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Stačí, když se maso jen krátce zatáhneFoto: Greta Blumajerová

Aby zelenina zůstala křupavá, je lepší pánví házet, ne ji jen vařečkou míchat. Po chvilce doplňte do pánve předvařené udon nudle. Následuje ústřicová omáčka, sójová omáčka, tmavá houbová (u té opatrně, stačí lžička, protože hodně barví). Nakonec dodejte i rybí omáčku. Dolaďte už jen česnekem a chilli papričkami. Na ty musí přijít řada opravdu až v samém závěru, jinak by zhořkly.

Foto: Greta Blumajerová

Zeleninu opečte do křupavaFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Různé druhy omáček nemohou chybětFoto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tady už je téměř hotovoFoto: Greta Blumajerová

Nudle servírujte posypané smaženou šalotkou, sezamem a nasekaným čerstvým koriandrem.

Foto: Greta Blumajerová

Přejeme dobrou chuť!Foto: Greta Blumajerová

Dobrou chuť a nezapomeňte se v diskusi podělit o své vyzkoušené recepty na nej nudle!

Reklama

Související témata:

Načítám