Hlavní obsah

Dekorace do hrníčků: Máme krásné tipy na stůl i parapet!

Foto: Aleš Otýpka

Hrníčkové dekorace zvládne vytvořit opravdu každý Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Máte doma krásné výstavní hrníčky, ale příliš je nevyužíváte, a jsou tak spíše schované ve vitrínách a kredencích? Máme pro vás tip! Proměňte je v rozkošné dekorace, které ozdobí každý interiér.

Článek

Read More Originální, hravé, a hlavně jednoduché. Takové jsou dekorace, které můžete naaranžovat do hrnků a hrnečků, které u vás doma nenachází třeba příliš velké uplatnění. A hlavně vám k nim stačí málo. Zkuste tak využít třeba pár větviček, malé kaktusy, živé i umělé květy nebo zajímavé figurky. Také se vám bude hodit aranžovací hmota, trocha sisalového vlákna nebo dekorační kamínky.

Pak už jen stačí vaše fantazie anebo využijte naši následující inspiraci, kterou můžete obměňovat i podle ročních období i prostoru, kam ji budete chtít umístit.

Dekorace s ozdobami

Už jste sice odstrojili stromeček, ale ještě se úplně nechcete vzdát vánoční atmosféry, která u vás panovala? Můžete si vytvořit rozkošnou dekoraci z větviček a zbylých ozdob. Stačí dát do hrníčku trochu aranžovací hmoty, vršek zasypat dekoračními kameny v černo-stříbrné barvě a zapíchnout větvičky a červené ozdoby. Pokud si chcete ještě trochu s výzdobou pohrát, můžete na větvičky i nabarvenou šišku přilepit drobné perličky.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Zimní mámení

Máte rádi „cibulák“? Pak se vám bude jistě líbit aranžmá v tomto modrobílém hrníčku. Je naplněný bílými dekoračními kamínky, do kterých je zasazená figurka sněhuláka a tři umělé plastové mini stromečky, které seženete na internetu nebo v obchodech s dekoracemi.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Kouzelná zahrádka

Aranžovací hmota, zelené sisalové vlákno, umělé květy, barevné peří a okouzlující víla. To vše budete potřebovat k vytvoření barevné zahrádky do obřího hrnku, který může sloužit i jako květináč. A třešinku na dortu může tvořit žebřík slepený ze špejlí, který bude hezkým bonusem.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Místo vázy

Čekáte návštěvu nebo chcete jen trochu slavnostněji prostřít stůl? Určitě se na něm bude vyjímat malá kytička růží, která vynikne v hrníčku z růžového porcelánu. Můžete je dát do vody či naaranžovat do namočené hmoty.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Pro štěstí

Abyste měli šťastný nový rok 2017, je potřeba alespoň nějaký ten čtyřlístek či kominíčka. Proto vyrazte do květinářství, kde můžete čtyřlístky nyní zakoupit a třeba zasadit do kávového hrníčku s podšálkem. Na ten ještě nasypte zlaté kamínky, přidejte pár hvězdiček a uvidíte sami, zda k vám štěstí zavítá.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Další krásné výrobky do interiéru, najdete v článcích: Milujete krajku? Máme tipy na dekorace, které ozdobí váš byt, nebo Svíčka pod vodou nebo levitující hrnek? Tyhle dekorace zvládne každý! 

Reklama

Načítám