Hlavní obsah

Milujete krajku? Máme tipy na dekorace, které ozdobí váš byt

Foto: Mona Martinů

Vázu s krajkovou aplikací, na kterou jsme ještě nalepili perličky, můžete ozdobit živými i umělými květy ve výrazných barváchFoto: Mona Martinů

Reklama

Krajka je jedním z nejkrásnějších a nejromantičtějších materiálů, který byl kdy stvořen, a proto vypadá dokonale v každé podobě. My jsme jí stylově ozdobili vázy, svíčky i věnec na dveře. Podívejte se.

Článek

Možná vám doma zbyla nějaká krajková stuha, možná už se vám omrzela krajková dečka na komodě. Rozhodně tyhle zbytky nevyhazujte, neboť se z nich dají vykouzlit krásné dekorace na stůl i na dveře. Pokud však doma krajku nenajdete, běžně ji zakoupíte v galanteriích.

A výběr je opravdu velký. Můžete si tak pohrát nejen s různými strukturami a šířkou, ale i s pestrými barvami. V obchodech můžete také narazit na krajkové aplikace, které jsou již vystřižené do požadovaného tvaru, který už jen nalepíte například na skleněnou vázu nebo svícínek. Tak si připravte nůžky s lepidlem a směle na věc. Jednodušší už to nebude.

Romantické svícínky

Jednoduché, a přitom tak efektní. Ozdobte prázdné skleničky od svíček i od marmelád širokým pruhem krajky, která má zajímavé zakončení, a rázem je romantický svícínek na světě.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Podzimní vázičky

Ještě vám vánoční výzdoba nic neříká a respektujete dané roční období? Přineste si kousek přírody i domů a naaranžujte větvičky či spadané listí do krajkových váziček polepených černozlatou zdobnou krajkou.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Vánoční svíce

Černá krajka ve spojení s bílými svícemi vypadá krásně a bude se hodit do moderního interiéru. Pokud by se vám však zdála tato varianta moc smutná, bez okolků lze černou vyměnit za veselejší barvy. Stuhu už jen dolaďte vánočními hvězdičkami a máte hotovo. Takto lze například ozdobit i adventní svíce.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Veselý věneček

Polystyrenový, slaměný i z větviček. Zkrátka vezměte jakýkoli korpus v podobě věnečku a omotejte kolem něj barevnou krajku. Přes ni pak můžete převázat ještě tenčí krajkovou stužku a zastrčit pod ni pár větviček šípku i jehličí. Hotový věnec zavěste na dveře, vrata, ale i do okna.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Stylová ošatka

Zbyl vám doma z nějakého dárkového setu proutěný košíček či ošatka, která dosud nenašla ve vašem interiéru uplatnění? Nalepte na ni pruh krajky, který můžete ještě dozdobit malým vějířkem, vložte do ní pár vánočních ozdob a může rozzářit vaši komodu třeba někde v chodbě. Košíček lze samozřejmě využít i v koupelně nebo v kuchyni.

Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Reklama

Načítám