Hlavní obsah

Detektor vztahu: Miluje vás, nebo ne? Poznáte to podle dárků, které vám dává

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někteří muži jsou v nakupování darů pro své partnerky mistři, jiní celoživotní amatéři. Že vám dárek od něj vlastně radost neudělal? Nevadí! Záleží spíš na tom, o jaký typ prezentu jde. To totiž o dárci vypovídá víc než to, zda se vám trefil do vkusu.

Článek

Obecně platí, že muži moc nakupování nemusejí, nejsou v něm zběhlí a každé Vánoce či vaše blížící se narozeniny jsou pro ně obdobím velkého stresu. Většina výběr dárku odsouvá a odsouvá, nakonec zpanikaří a leckdy vám nadělí fakt propadák.

Ale i ten může být známkou toho, jak moc vás partner miluje. Podle britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox jsou určité druhy dárků, které toho o dárci a jeho citech k obdarované ženě hodně říkají. Tak vzpomínejte, co vám partner naposled dal?

1. Velmi osobní dárky

Jsou to věci, které pro většinu lidí nic neznamenají, ale pro vás mají velký význam. Jsou vám jednoduše „ušité“ na míru. Třeba první vydání knihy pohádek, které vám jako malé četla vaše milovaná babička. Nebo čepice pro šéfkuchaře, protože plánujete otevření vlastní restaurace. Nebo krásný zápisník a pero, protože píšete básně.

Co to o něm říká? Takové dárky jasně dokazují, že vás partner opravdu poslouchá, ví, jaké máte sny, a chce vám je pomoci si splnit. Už on sám by ale měl být vaším splněným snem.

2. Megalomanské dary

Aniž byste to spolu nějak probírali, našla jste pod vánočním stromečkem štěně? Nebo třeba drahé letenky do exotiky, i když ani jeden z vás na ně vlastně nemá? „Takové dárky křičí ‚nesmíš mě nikdy opustit, bláznivě tě miluji a zbavit se mě nebude snadné‘,“ říká Tracey Cox.

A pozor, také mohou být určitou formou omluvy ve smyslu „promiň, že jsem se choval jako blbec“ nebo „promiň, že jsem ti byl nevěrný“ a podobně.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Ne vždy se vám partner trefí do vkusu, ale to neznamená, že vás nemilujeFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

3. Romantické dary

Výlet do Paříže či jiného romantikou proslulého města, polštářek s nápisem „Miluji tě“, přívěsek s vyrytým milostným vzkazem a podobně.

Ano, tenhle muž je romantik a jeho dárky jsou v podstatě jedno velké vyznání. A v takovém případě je přece úplně jedno, že ten polštářek má hroznou barvu a vůbec se vám do bytu nehodí!

4. „Nudná“ klasika

Nejčastěji to bývají šperky od tradičních a vyhlášených firem, které jsou jakousi zárukou kvality. Těmhle pánům možná chybí trochu fantazie, kreativita, možná jsou krapet usedlí a neradi riskují, ale mají vás rádi. Rozhodně vás nechtějí odbýt, spíš naopak.

Do téhle kategorie tak trochu spadají i takzvané „bezpečné dary“ – například váš oblíbený parfém, který dostáváte každý rok, voucher do obchodu, kde nejčastěji nakupujete oblečení a podobně. Tihle muži vás opravdu chtějí potěšit, ale zároveň se bojí, aby to nezkazili. Nechtějí riskovat, a tak jsou dárky od nich sice předvídatelné, ale zato vás nikdy nezklamou.

5. Sexy dárky

Krásné spodní prádlo, noční košilka nebo třeba víkend v hotelu se soukromou vířivkou a velkou postelí. Radujte se, jste pro něj bohyně sexu, nemůže se vás nabažit a nejraději by nedělal nic jiného, než se s vámi miloval.

Foto: Vilenija, Shutterstock.com

Sexy spodní prádlo není vůbec špatný dárek, co myslíte?Foto: Vilenija, Shutterstock.com

6. Sexy dárky 2

Pozor, tyhle dárky v podstatě křičí do světa „chci víc sexu“, nebo dokonce „v posteli s tebou se nudím, pojďme to změnit“. V takovém případě najdete pod stromečkem například všechny stolní sexy hry s plněním úkolů, ilustrovanou knihu s milostnými polohami či spodní prádlo, v němž byste na E55 byla určitě za hvězdu.

7. Dárek na dotaz

Někteří muži se řídí heslem „líná huba, holé neštěstí“, takže když si s výběrem dárku nevědí rady, jednoduše se vás zeptají. A není to ostuda! Naopak je to důkaz, že jste spolu už dlouho a váš vztah je natolik silný, že k sobě můžete být zcela otevření. Nemusíte nic předstírat.

8. Praktický dárek

Podobně je to i s vyloženě praktickými dárky, jako jsou jakékoli věci do domácnosti, ale třeba i fén na vlasy a podobně. Možná už vám za ten čas, co jste spolu, nakoupil tolik úžasných dárků, že mu prostě došly nápady. A to přece neznamená, že vás nemiluje. „Nebo máte tři děti a hypotéky a on věří, že jeho praktičnost a rozumné chování pochopíte,“ dodává Tracey Cox.

9. Dárky zcela mimo

Sem patří naprosto obecné dary, jako je třeba voucher do lékárny či do jakéhokoli obchodu, který rozhodně nepatří mezi vaše oblíbené, dárkové balíčky kosmetiky, jimiž jsou před Vánoci zahlceny snad všechny supermarkety. Ne že by byly úplně mimo a nemohly vás potěšit, bohužel ale jimi muž říká „zlato, mám na starosti jiné věci než ti shánět nějaký dárek, takže jsem vzal to, co mi přišlo pod ruku“.

A patří sem i dárky, které jako by snad ani nebyly pro vás. Svetr o pět čísel větší, než normálně nosíte, kniha receptů na milion druhů chleba, i když máte alergii na lepek, či sada hrnců, přestože vaření z duše nesnášíte. „Muž, co vám něco takového dal, vás bohužel naprosto neposlouchá, nezajímá se o vás a pravděpodobně se na vás už pěkně dlouho ani nepodíval,“ říká Tracey Cox.

Čím vás obdarovává váš partner?

Související témata:

Načítám