Hlavní obsah

Děti noci přijdou k vám domů

Foto: bontonfilm.cz

Martha Issová a Jiří MádlFoto: bontonfilm.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení českého filmového světa roku 2008. To bylo předávání hlavních cen na festivalu v Karlových Varech. Cenu za nejlepší herecký výkon získala Martha Issová a Jiří Mádl. Co je na tom zvláštního? Cenu vyhráli za jeden film - Děti noci. Ještě jste ho neviděli? Pořiďte si ho na DVD.

Článek

Historie snímku začíná už v roce 2006. Irena Hejdová tehdy jako svou diplomovou práci na FAMU napsala scénář právě k filmu Děti noci a ten byl následně oceněn Cenou Sazky na předávání Českých lvů. Scenáristka při psaní využila své zkušenosti z práce v nočním baru.

Scénáře se ujala režisérka Michaela Pavlátová a natočila svůj druhý celovečerní film. Do hlavních rolí obsadila Jiřího Mádla a Marthu Issovou. Ve vedlejších rolích si zahrály např. Simona Babčáková a Lenka Termerová, která za svůj výkon v tomto filmu získala Českého lva.

Foto: bontonfilm.cz

Ofka se toulá večerní PrahouFoto: bontonfilm.cz

Film nás zavede do prostředí pražského Karlína, kde budeme mít možnost sledovat životní osud mladé Ofky. Právě dokončila střední školu, na rozdíl od bývalých spolužáků však ve studiu nepokračovala. Odmítá opustit vlídnou náruč dětství a zároveň touží utéct z toho uzavřeného prostředí.

Začne prodávat v nonstop obchůdku strýce Edy a pozoruje útržky životních osudů svých zákazníků. Ve dne spí, ale v noci všechno kolem ní ožívá. S podivínským Ubrem se potuluje ulicemi, celá zmatená svými prvními láskami. Takhle to však donekonečna nejde a chtě nechtě jednou musí práh dětství konečně překročit.

Na DVD naleznete nejen film o filmu, fotografie a videa z udílení cen na MFF Karlovy Vary, ale také krátký animovaný snímek Michaely Pavlátové Laila, který sama režírovala i animovala. Pokud chcete vidět autenticky natočený životní příběh, osud mladé zmatené dívky vám jej nabídne.

Foto: bontonfilm.cz

Přebal DVD Děti nociFoto: bontonfilm.cz

Děti noci - DVD Režie: Irena Pavlátová Scénář: Irena Hejdová Hrají: Jiří Mádl, Lenka Termerová, Martha Issová, Jan Dolanský a další Délka: 80 minut

Reklama

Související témata:

Načítám