Hlavní obsah

Dezert do zimních dnů: Sametová čokoládová pěna s ovocem. Zkuste ji!

Foto: Autorka

Tento lahodný dezert je velmi sytý, proto ho raději nejprve servírujte malé množství. Však ono stejně nic nezbude! :-)Foto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čokoládová pěna neboli mousse vám zabere jen pár minut na přípravu, ale její sofistikovaná a luxusní chuť vás naprosto nadchne. Doporučujeme použít opravdu kvalitní čokoládu s co nejvyšším obsahem kakaa!

Článek

Nadýchaná a sametová čokoládová pěna je perfektním lékem na zimní deprese. Nebaví vás už zima a šero? Hedvábný a intenzivně kakaový čokoládový dezert vám určitě zvedne náladu.

Na 2 porce potřebujete:200 g kvalitní hořké čokolády, 1 lžíci másla, 3 čerstvá vejce, 200 ml smetany ke šlehání (33%), 2 lžíce cukru krystal, 1 panáka koňaku nebo brandy (není nutný), čerstvou mátu, čerstvé ovoce (borůvky, maliny, jahody...)

Postup:Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se lžící másla, můžete přidat i kapku kvalitního koňaku či brandy. Čokoládu nechte lehce zchladnout. Poté do ní postupně zašlehejte žloutky a cukr. Pak si v jedné míse do tuha vyšlehejte bílky se špetkou soli a v druhé míse smetanu. Do čokoládové směsi postupně opatrně zašlehávejte sníh z bílků a nakonec i vyšlehanou šlehačku.

Čokoládovou pěnu rozdělte do misek a skleniček a nechte vychladit alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc. Čokoládová pěna je opravdu hutná, takže doporučujeme servírovat spíš malé porce. Před podáváním dezert ozdobte lístky máty, čerstvým ovocem či trochou šlehačky a nastrouhanou čokoládou.

Jestli se Vám dnešní recept zalíbil a pokud milujete čokoládové dezerty, vyzkoušejte třeba horké čokoládové mini pudinky. A jestli se chcete v kuchyni trochu vyřádit, určitě Vás potěší recept na úžasné plněné cupcakes připomínající české indiánky.

Reklama

Načítám