Hlavní obsah

Dieta versus sladké? Po těchto 5 dobrotách určitě neztloustnete

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemůžete si k odpolední kávě odpustit nějaký ten dortík nebo věneček? Ty k téhle chvíli zkrátka patří, že? Bohužel, klasické zákusky, ještě ke všemu v pozdních hodinách, vaší figuře zrovna nesvědčí. To se však nedá říct o našich receptech. Těchto pět dobrot si dáte bez výčitek!

Článek

Když si odpolední zákusek dopřejete jednou dvakrát do měsíce, nic se nestane – ani kdyby to byl pořádně velký větrník. Pokud si ale rádi smlsnete dvakrát či vícekrát do týdne (nebo možná každý den), je určitě vhodné porozhlédnout se po výživově vhodnějších alternativách. Jinak se to na vaší figuře dozajista podepíše!

Skvělé řešení je spojit odpolední kávu s odpolední svačinkou. A nejste-li zrovna v přísném dietním režimu, tahle svačinka může být klidně sladká. Je ale důležité, aby obsahovala bílkoviny a ideálně i zdravé tuky. Také klasický rafinovaný cukr je lepší minimálně v odpoledním jídelníčku omezit, stejně tak bílé mouce hlas určitě nedáváme.

V našem videu najdete pět receptů na výtečné dobroty k odpolední kávě, které nejsou jenom prázdnými kaloriemi. Kromě bílkovinné zmrzliny tu najdete recept na zdravou sladkou pizzu nebo mrkvové muffiny bez mouky a přidaného cukru!

Máte nějaký vlastní tip na výživově bohatý dezert?

Reklama

Načítám