Hlavní obsah

Dítě vévodkyně Meghan a Harryho: Proč nebude princ(ezna)?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Meghan Markle byla před rokem touto dobou nejvyhledávanější herečkou na internetu. Ne snad proto, že by byla tak dobrá, ale protože se stala partnerkou prince Harryho. A teď se pravděpodobně stane nejvyhledávanější těhotnou ženou světa.

Článek

Těhotenství, na které čekal celý svět. Kensingtonský palác konečně potvrdil, že vévodkyně Meghan (37) a princ Harry (34) budou mít miminko. A všichni napjatě očekávají, s jakou těhotenskou módou vévodkyně přijde, zda půjde ve šlépějích své švagrové vévodkyně Kate (36), jestli se rodiče budou snažit vychovávat potomka s ohledem na královskou tradici, anebo ho budou chtít maximálně uchránit zlaté klece. Na to všechno si budeme muset ještě chvíli počkat, ale už teď známe odpovědi na pár jiných otázek.

Kdy bude vévodkyně rodit?

Meghan je v dobré tělesné kondici a podle vyšetření ve dvanáctém týdnu se dobře daří i děťátku. Podle této informace má tedy vévodkyně za sebou třetí měsíc těhotenství a miminko by tak mělo přijít na svět v dubnu 2019, kolem svátku svatého Jiří, který v Británii připadá na 23. dubna. V tento den se narodil i princ Louis (6 měsíců), synovec prince Harryho. Takže by napřesrok koncem dubna měli bratři William a Harry dvojnásobný důvod k oslavám?

Bude mít dítě titul princ/princezna?

Bezprostředně po narození ne. Může za to zákon, který vydal král Jiří V. v roce 1917. Opravňuje panovníkova vnoučata nosit některý z nižších titulů po svých rodičích. Je tedy možné, že syn bude hrabě z Dumbartonu, dcera by byla lady Mountbatten-Windsor. Královna ale může udělit výjimku, stejně jako to udělala u Charlotty (3) a Louise, a titul princezny či prince jim propůjčit.

Otázka je, zda o to budou rodiče stát. Harry je znám svojí touhou po co nejnormálnějším životě a pravděpodobně ho bude chtít dopřát i svým dětem. Zrovna tak nepřijala titul princezny a prince pro své děti ani princezna Anna (68), jediná dcera královny Alžběty (92).

Foto: Profimedia.cz

Meghan je mezi dětmi ráda, mateřství jí bude slušetFoto: Profimedia.cz

Usedne na trůn?

S největší pravděpodobností nikoliv. Narozený královský potomek bude totiž sedmý v pořadí. Nechceme si ani představit, jaká krize by musela království postihnout, aby došlo až na něj. Před ním je totiž ještě jeho dědeček princ Charles (69), strýc William (36), bratranci a sestřenice George (5), Charlotte a Louise a samozřejmě jeho otec princ Harry.

Jak se bude jmenovat? 

Jestli si klepete na čelo, že spekulovat o jméně je skutečně příliš brzy, navíc když není ještě ani známo pohlaví, tak vězte, že tak mimo to není. Jména pro královské potomky se zpravidla vybírají tak, aby rodiče vzdali hold předkům. Například Louise byl pojmenován po strýci prince Philipa (96) Louisi Mountbattenovi (†79), který měl k rodině velice blízko a mimo jiné byl kmotrem prince Charlese (69). Sázkové kanceláře už nabízejí tipy, mezi nimiž jsou jména jako Victoria, Albert, Arthur, Philip a Alice. Kurz byl vypsán i na jméno Diana po zesnulé matce prince Harryho.

Bude mít chůvu?

S největší pravděpodobností ne. Meghan se nechala už dříve slyšet, že až jednou bude mít miminko, přestěhuje se její matka Doria Ragland (62) z Kalifornie do Británie, aby mohla být dceři poblíž a pomáhat jí. A nedávno byla budoucí babička spatřena na hodinách péče o dítě. Meghan s Harrym se tedy pravděpodobně budou snažit o maximální přirozenost. Na druhou stranu, člověk míní, královna mění – je možné, že jim bude doporučeno, aby si přece jen nějakou pomoc přizvali.

Sledujete dění kolem britské královské rodiny? 

Reklama

Související témata:

Načítám