Hlavní obsah

Domácí marcipán

Hodnocení:
(35)
Foto: Eva Malúšová
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Také se osypete pokaždé, když vás někde nalákají na marcipán, a pak místo něj dostanete podivnou přeslazenou hmotu, která mandle neviděla ani z rychlíku? Připravte si raději pravý marcipán doma!

Ingredience pro:
800 gramů
  • 1 lahvička mandlové tresti
  • 2 bílky
  • 400 g cukru moučka
  • 400 g loupaných mandlí
Článek

Krok 1: Mandle rozmixujte na co nejjemnější drť.

Foto: Eva Malúšová

Krok 2: V míse smíchejte s většinou cukru a oběma bílky. Přidejte hořkomandlovou tresť (můžete vynechat, ale marcipánu dodá výraznou vůni) a rukama propracovávejte, až vám vznikne hladká nelepivá hmota. Kdyby se moc lepila, přidejte ještě cukr.

Foto: Eva Malúšová

Krok 3: Zabalte do potravinářské fólie a igelitového sáčku a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až dva měsíce. Před prvním použitím jen nechte čerstvý marcipán asi den odležet.

Foto: Eva Malúšová
ynezorPumanzeSaNyknalC