Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Také se osypete pokaždé, když vás někde nalákají na marcipán, a pak místo něj dostanete podivnou přeslazenou hmotu, která mandle neviděla ani z rychlíku? Připravte si raději pravý marcipán doma!

40 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
800 gramů
  • 1 lahvička mandlové tresti
    8
  • 2 ks bílku
    3
  • 400 g cukru moučka
  • 400 g mandlí
    8
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Mandle rozmixujte na co nejjemnější drť.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

V míse smíchejte s většinou cukru a oběma bílky. Přidejte hořkomandlovou tresť (můžete vynechat, ale marcipánu dodá výraznou vůni) a rukama propracovávejte, až vám vznikne hladká nelepivá hmota. Kdyby se moc lepila, přidejte ještě cukr.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Zabalte do potravinářské fólie a igelitového sáčku a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až dva měsíce. Před prvním použitím jen nechte čerstvý marcipán asi den odležet.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Energetická hodnota celkem pro 1 gram
Energie21,2 kJ
Bílkoviny0,11 g
Tuky0,26 g
Sacharidy0,55 g
Sůl0 g
SAFA0,02 g
Vláknina0,06 g
Cukry0,52 g
Související témata:

Načítám