Hlavní obsah
3,6
(74)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Aktualizováno

Také se osypete pokaždé, když vás někde nalákají na marcipán, a pak místo něj dostanete podivnou přeslazenou hmotu, která mandle neviděla ani z rychlíku? Připravte si raději pravý marcipán doma!

40 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
800 gramů
  • 1 lahvička mandlové tresti
  • 2 ks bílku
  • 400 g cukru moučka
  • 400 g mandlí
Článek

01.

Mandle rozmixujte na co nejjemnější drť.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

02.

V míse smíchejte s většinou cukru a oběma bílky. Přidejte hořkomandlovou tresť (můžete vynechat, ale marcipánu dodá výraznou vůni) a rukama propracovávejte, až vám vznikne hladká nelepivá hmota. Kdyby se moc lepila, přidejte ještě cukr.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Zabalte do potravinářské fólie a igelitového sáčku a uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až dva měsíce. Před prvním použitím jen nechte čerstvý marcipán asi den odležet.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Související témata:

Načítám