Hlavní obsah

Domácí mascarpone jen ze dvou ingrediencí: Zkuste ho také!

Reklama

Chystáte občas dezerty či krémy do dortů z lahodného sýra mascarpone? Teď si můžete vyrobit vlastní. Je to jednoduché, podle následujícího návodu to určitě zvládnete. Výsledná chuť vás příjemně překvapí.

Článek

Lahodný krémový sýr mascarpone pochází z Itálie a u nás ho lze zakoupit od různých výrobců. Často je ovšem celkem drahý a jeho konzistence není vždy až tak jemná. Nabízí se tedy možnost vyrobit si domácí. Potřebujete k tomu jen tři smetany ke šlehání a citron.

Pokud máte možnost koupit si čerstvou smetanu přímo od farmářů, udělejte to. V opačném případě vám postačí smetana v krabičce, která má více než 30 % tuku. Z 500 až 600 ml smetany vyrobíte zhruba 300 g mascarpone, takže vás vyjde na přibližně 40 Kč. Je skutečně jemné, a navíc přesně víte, z jakých je surovin, a že neobsahuje žádné nechtěné přísady.

Jak prosté, milé kuchařinky

Připravte si půl litru smetany a citron

Smetanu v misce pomalu zahřejte ve vodní lázni na 90 °C a poté přidejte lžíci vymačkané citronové šťávy. Ještě tak deset minut míchejte, dokud nezačne smetana houstnout. Následně odstavte hrnec z plotny a nechce smetanu vychladnout

Na misku dejte sítko a překryjte je plátýnkem či utěrkou. Vlejte vychladlou smetanovou směs, vše zakryjte potravinovou fólií a nechte přes noc odkapat přebytečnou tekutinu a ztuhnout

Nakonec přendejte krémový sýr do skleničky, kterou můžete v lednici skladovat až pět dní

Jaký je váš nejoblíbenější dezert z mascarpone?

Reklama

Související témata:

Načítám