Hlavní obsah

Dostupné druhy a typy interiérových rolet

Foto: Shutterstock/Sida Production

Foto: Shutterstock/Sida Production

Na trhu najdeme široký výběr látkových interiérových rolet s neinvazivním systémem montáže přímo na okenní rám. Díky velkému výběru látek a barevných provedení rolety vyniknou na každém okně.

Článek

Jaký je rozdíl mezi vnitřními látkovými roletami? Pokusíme se vám to v článku vysvětlit.

Mini rolety

Jsou velice populární. Jedná se o nejjednodušší způsob, jak zastínit váš interiér za příznivou cenu. Mini rolety se montují bez vrtání přímo na okenní rám. Montáž zvládne každý do pěti minut. Mini rolety jsou vybaveny systémem lankových vodítek, které udržují roletu vždy v pevném a napnutém stavu s rámem okna.

Rolety den noc

Rolety den a noc jsou bestsellerem posledních let. Lidé je vyměňují za zastaralé hliníkové žaluzie. Fungují totiž na podobném principu a zároveň plní dekorační funkci. Zjednodušeně lze říct, že jde o spojení klasických žaluzií se záclonou nebo závěsem.

Foto: Rolety24.cz

Velice oblíbené a praktické rolety den a nocFoto: Rolety24.cz

Rolety v kazetě

Moderní, elegantní a praktický způsob, jak ochránit roletu před prachem. Barevné provedení kazety a ovládacích prvků rolety můžete sladit s vaším oknem. V nabídce naleznete barvu bílou, třešeň, dub, světlý dub či ořech.

Foto: Shutterstock/Dariusz Jarzabek

Římské rolety jsou velice dekorativníFoto: Shutterstock/Dariusz Jarzabek

Volně visící rolety

Tyto rolety se montují vrtáním do zdi nebo je lze přichytit také na strop. Volně visící rolety se používají nejen jako ochrana před sluncem, ale také jako dekorativní prvek interiéru, závěs nebo také jako promítací plátno. Volně zavěšené rolety zakrývají celé okno.

Římské rolety

Dávají člověku podobný pocit jako závěsy, ale s univerzálností a funkčností tradičních rolet. Už není nutné, aby na okně bezvládně a nudně visely textilní závěsy. Římské rolety jsou oblíbené kvůli své dekorativní funkci. Díky postupnému skládání při vytahování rolet tvoří elegantní 3D sklady látky a vhodným výběrem barvy či motivu je lze přizpůsobit k dokonalosti.

Plisé žaluzie

Plisé žaluzie jsou moderní a mimořádně funkční formou zastínění. Plisé se montuje jednoduše na rám okna, bez vrtání. Lišty umožňují posouvat plisovanou látku na okně. Sami si tak rozhodnete, kolik světla do místnosti pustíte a v jaké části.

Foto: Stínění24.cz

Plisé rolety se vracejí do módyFoto: Stínění24.cz

Střešní rolety plisé

Střešní okna je potřeba také zastínit. Zejména proto, aby se váš interiér nepřehříval. Střešní plisé a rolety jsou dostupné pro všechny typy střešních oken. Pomáhají zajistit funkční osvětlení interiéru nebo jeho úplné zatemnění.

Načítám