Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Opravdu vláčný koláč? Jedině s tvarohem! Upečte ho podle následujícího receptu. Je vyšperkovaný drobenkou.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 500 g polohrubé mouky
    1
  • 200 g cukru krupice
  • 200 g másla
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 balíček prášku do pečiva
    1
Tvarohová náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g čerstvých jahod
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 175 stupňů Celsia, jahody očistěte a pokrájejte.

02.

Do mísy nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva, promíchejte a doplňte máslo, vejce a cukr. Rukama vypracujte drobenku. Tři čtvrtiny množství rozprostřete po plechu s pečicím papírem.

03.

Smíchejte tvaroh, vejce a cukry a směs přelejte přes drobenkovou základnu. Poté následuje vrstva jahod a nakonec i zbytek drobenky. Pečte asi 35 minut.

A jaký je váš drobenkový favorit?

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie20 117,3 kJ
Bílkoviny144,31 g
Tuky189,5 g
Sacharidy622,27 g
Sůl0,71 g
SAFA89,9 g
Vláknina21 g
Cukry251,51 g
Související témata:

Načítám