Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Rádi byste vařili ze sezonních surovin, ale nevíte, které to jsou? My vám přinášíme tipy a recepty se zářijovými dobrotami, ve kterých je plně využijete. Pochutnejte si na tom, co se zrovna sklízí! Vyzkoušejte dýňový koláč s ořechy.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 1 kg dýně
  • 220 g dětských piškotů
  • 180 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 100 g rozinek
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 1 hrst lískových oříšků
Článek

Postup

01.

Dýni omyjte, rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte ji na kostičky. Ty nasypte do hrnce, zalejte vodou a 10 minut je na sporáku povařte. Vodu sceďte, směs rozmixujte nebo rozmačkejte a nechte zchladnout.

02.

Do mísy nalejte žloutky, přidejte šťávu z pomeranče, cukr a dýňovou směs. Vše ručním šlehačem vyšlehejte. Z bílků vytvořte sníh. A jde se kompletovat! Do dýňové směsi přimíchejte rozmačkané piškoty, rozinky, ořechy i sníh z bílků, vymíchejte pevné těsto, které nalejte do dortové formy vyložené pečicím papírem. Pečte 35 minut při 180 stupních.

Související témata:

Načítám