Hlavní obsah

Džínová nostalgie: Tyhle střihy džín teď letí!

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávno se už nenosí jen „slimky“. Ve světě džínoviny máte na výběr z mnoha variant. Které jsou letos nejvíc trendy? Čekejte velké návraty!

Článek

Netušíme, co by se muselo stát, aby se džíny posunuly ze škatulky „in“ do škatulky „out“. Původně pracovní oděv si našel cesty do našich módních srdcí už dávno a vždycky bude trendy. Jen jejich střihy se mění. Proto jsme pro vás připravili seznam, které varianty by vám neměly letos chybět, a konkrétní ukázky našich favoritů.

Letos se džíny nesou v duchu nostalgie a návratu devadesátek a přelomu tisíciletí. Bokovky, do zvonu nebo široké nohavice a mom jeans alias dobře známé „mrkváče“. Co se týče samotné úpravy látky, tuhle sezonu zabodujete například v plísňákách, džínách s lampasy nebo v džínovině, která je poskládaná z různých látek – říká se tomu patchwork (Znáte další módní názvosloví?). Všechny tyhle varianty dodávají džínám ještě víc retro nádech. Líbí se vám? Nás baví nesmírně!

Tip pro vás: A abychom vám nákupy usnadnili, tak nejen všechny níže vybrané džíny koupíte v rámci Nákupní jízdy Proženy.cz v on-line shopu About You se slevou 25 %. Akce trvá od 22. do 31. března!

Do zvonu 

Kalhoty do zvonu svůj velkolepý comeback zahájily už loni a pokračují v tom stále. A my se ani nedivíme, že jsou zpět, protože zvony u kotníků dokážou opticky pěkně vyvážit širší boky a celkově protáhnout siluetu. Pokud se zvonů nebojíte, zkuste ty největší, protože široké nohavice hrají letos prim.

Proč byste je měly do šatníku zařadit po bok svých oblíbených slimek? Široké zvony už od stehen dokážou hravě schovat kdejaký nedostatek, jsou pohodlné a rozhodně vzdušnější než skinny džíny. Sáhněte například po těch se zkrácenou délkou, tedy culottes, a noste je stejně jako slimky – skvělý pár budou tvořit jak s podpatky, tak i teniskami.

Foto: About You

Na foto (zleva): Noisy May, 1037 Kč; Jacqueline de Yong, 777 Kč (obojí prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Edited, 907 Kč (1297 Kč); Selected Femme, 2077 Kč (obojí prodává About You)Foto: About You

Bokovky  

Buďto je milujete, nebo nesnášíte. Nic mezi tím není. Pokud ale holdujete spíš užším nohavicím, bokovky jsou zde jen pro vás. Z hlediska slušivosti jsou nicméně dost problematické. Takhle nízké kalhoty totiž doopravdy sluší jen ženám s velmi útlými boky s mírami modelky. Pokud máte boky širší, volte raději ty s názvem „mid rise“, které nemají sed tak ultra nízký, ale jen kousek pod pupík. Tenhle střih vám prostě nic neodpustí!

Foto: About You

Na foto (zleva): Only, 1037 Kč; Diesel, 3874 Kč (obojí prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): Herrlicher, 1947 Kč (původně 3354 Kč); Mavi, 2077 Kč (obojí prodává About You)Foto: About You

Mom jeans

Mom jeans pokračují ve své trendy krasojízdě už další sezonu v řadě. Mají volnější nohavice, vyšší pas a většinou jsou vyrobeny z tvrdší, nepružné džínoviny. Vypadají ale neskutečně dobře a aspoň jedny byste ve svém šatníku určitě unosily. Vybírat můžete z těch hodně zdobených a roztrhaných, nebo s plísňovou úpravou, které vypadají přesně tak, jako byste si je půjčily z devadesátkového šatníku vaší mamky.

Foto: About You

Na foto (zleva): G-Star Raw, 2077 Kč (původně 2597 Kč); Dr. Denim, 1557 Kč (2077 Kč) (obojí prodává About You)Foto: About You

Foto: About You

Na foto (zleva): G-Star Raw, 2207 Kč (původně 3874 Kč); One Teaspoon, 3614 Kč (obojí prodává About You)Foto: About You

Jaký střih džín je váš nejoblíbenější?

Tento článek vznikl ve spolupráci s on-line shopem About You.  

Načítám