Hlavní obsah

Zvonáčům ještě neodzvonilo. Pořiďte si je i vy

Foto: Kseniia Perminova, Shutterstock.com

Foto: Kseniia Perminova, Shutterstock.com

Reklama

Život jim vdechla éra hippies a o té doby jsou s jistou pravidelností pohřbívány na dna šatníků, aby byly po čase zase vzkříšeny. Zvonové kalhoty jsou zkrátka jeden rok in a druhý absolutně out. A právě nyní prožívají šťastné období.

Článek

Je sice pravda, že zvonáče lidé spojují se sedmdesátými léty, ale jejich opravdový původ sahá ještě mnohem dál. Na počátku devatenáctého století byly praktickou součástí uniformy amerického námořnictva. Rozšířené nohavice se daly lehce vyhrnout ke kolenům a zbytečně se nešpinily, když se hoši pustili do mytí podlah. Zároveň je mohli snadno obléknout i přes boty, v nichž spali, a naopak svléknout, když spadli přes palubu.

Materiály a vzory 

Zatímco námořníci tehdy nosili tmavé kalhoty z vlny, vy máte dnes na výběr z mnohem více variant. Prodávají se kusy džínové, manšestrové, bavlněné i sametové a dají se sehnat v nejrůznějších odstínech či atraktivních vzorech. Inspirujte se u celebrit, které si je velmi oblíbily.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Dcera krále popu Michaela Jacksona (†50) Paris Jackson (20) doplnila světlé zvonáče páskem a brýlemi v hippie stylu. Miss USA 2012 Olivia Culpo (26) zas outfitu dodala nádech elegance za pomoci boho halenky a koženého maxipsaníčkaFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Modelka a herečka Emily Ratajkowski (27) se nebála vyrazit do společnosti ve zkrácené verzi kožených zvonových kalhot a rozhodně byla nepřehlédnutelná. To se povedlo i herečce Jessice Alba (37), která vsadila na zajímavou kombinaci lososové a tmavěmodré barvyFoto: Profimedia.cz

Jak je nosit

Zvony vyniknou nejlépe k botám na vysokém podpatku či platformě, klidně sáhněte i po teniskách se zvýšenou podrážkou. Kombinovat je můžete jak s upnutějším crop topem, tak s volnou halenkou, ale i obyčejnou bílou košilí zastrčenou do kalhot. A pokud chcete, aby váš outfit kopíroval styl květinových dětí, nezapomeňte ho doplnit o klobouk s širokou krempou či pestrobarevný šátek do vlasů, kabelku s třásněmi nebo batikovaný top.

Džínové s menšími zvony 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 999 Kč; Levi’s, 2299 Kč Foto: Archiv firem

Džínové s širokými zvony 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1299 Kč; s.Oliver, 1999 KčFoto: Archiv firem

Elegantní 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango, 1299 Kč; H&M, 799 Kč Foto: Archiv firem

S lampasy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex, 999 Kč; s.Oliver, 1699 Kč Foto: Archiv firem

Se zvířecím potiskem 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Bershka, 599 Kč; Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Manšestrové 

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): H&M, 1199 Kč; Marks & Spencer, 2499 Kč Foto: Archiv firem

Nosíte zvonáče, nebo se vám tenhle střih kalhot nelíbí?

Reklama

Související témata:

Načítám