Hlavní obsah

Editorial: Josef Hausmann opravdu existuje a těší se na vaše dotazy!

Foto: Greta Blumajerová

V redakci si nic nevymýšlíme. A už vůbec jsme si nevymysleli Josefa Hausmanna :-)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Josef Hausmann a jeho sloupek Jak to vidí chlap patří ke stálicím našeho magazínu. Také ho pro vás píše už skoro pět let! Přesto řada z vás stále nevěří, že doopravdy existuje :-).

Článek

Žádný jiný formát na ProŽeny nevyvolává takové vášně – kvůli čtvrtečním příspěvkům Josefa Hausmanna nám už napsaly desítky lidí. Dělí se zhruba půl na půl – padesát procent čtenářek (sem tam napíše i nějaký čtenář) mu fandí, druhých padesát nám spílá za to, že mu vůbec dáváme prostor :-).

Ale proč ne? Jeho úhel pohledu je zajímavý a nadsázka zábavná :-). Jak tak ale sleduji diskuse, podstatnou část lidí trápí i trochu nečekaný problém – existuje vůbec Josef Hausmann? A existují vůbec všechny ty ženy, které mu píšou svoje dotazy? Odpověď je jasná – samozřejmě, že existují! :-)

Existenci Josefa Hausmanna můžu doložit beze vší pochybnosti, protože jsem s ním osobně mluvila :-). Je vzděláním biochemik a je autorem velmi svérázných, dosti šovinistických názorů, které ale umí podat s vtipem, a navíc na ně má právo. Stejně jako má kterákoli z nás právo je buď číst, nebo nečíst. Zasmát se jim, nebo se nad nimi rozčílit. Proč ne? Myslím, že pluralita názorů, která může zahrnovat i extrémy z obou stran, a učení se takovou pluralitu tolerovat, jsou věci, které naše společnost potřebuje jako sůl.

O něco víc mě ale překvapují neutuchající debaty o tom, jestli se na Josefa Hausmanna skutečně obracejí reálné ženy, nebo si tu publikované dotazy smolíme sami. Nesmolíme! Takovou fantazii zase nemáme :-). Všechny dotazy, které „našemu chlapovi“ přeposíláme, skutečně přistanou v naší redakční poště. Nedostane se na všechny, protože témata se často opakují, ale vybíráme svědomitě a nic si nevymýšlíme.

Pokud vám občas připadají zvláštní nebo hodně divoké, je to nejspíš proto, že přesně takové příběhy život píše. My je určitě nijak nepřikrášlujeme ani nedramatizujeme :-).

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám