Hlavní obsah

Editorial: Jsou naše testy potravin opravdu nezávislé?

Foto: Greta Blumajerová

Jsme rádi, že jste si oblíbili naše testy potravin!Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naše testy potravin vás baví. Jsme za to rádi, protože to znamená, že se stále více lidí zajímá o kvalitu toho, co jí. V diskusích se ale často ptáte, jestli jsou naše hodnocení opravdu tak nezávislá, jak tvrdíme. Odpověď zní: Jsou.

Článek

Často zmiňujete například fakt, že se v testech pravidelně dobře umisťují potraviny z Lidlu. Není to podvod? Neprosazuje redakce tohoto prodejce víc, než je zdrávo? Věřte mi, že to tak není. Potraviny testujeme v prověřených akreditovaných laboratořích, pro něž je nezávislost alfou a omegou úspěšné existence. Tyto ústavy jsou pod silným tlakem výrobců a prodejců potravin, a pokud by jejich testy nebyly nezávislé a kvalitní, velmi brzy by si je nikdo neobjednával.

Foto: Jakub Jurdič

Michal si vytyčil obtížný úkol – vymyslet pro naši čtenářku dietní menu na jeden den. Výsledek jeho úsilí můžete zhodnotit už dnesFoto: Jakub Jurdič

I při výběru dalších odborníků, kteří s námi na posuzování potravin spolupracují, si dáváme opravdu záležet na tom, aby byli zcela nezávislí a svojí profesi perfektně rozuměli. Pokud tedy potraviny z Lidlu v našem testu vyhrají, je to proto, že je nezávislá laboratoř vyhodnotila jako nejlepší. Nezajímá nás síla ani velikost výrobců či distributorů, kteří za testovanými výrobky stojí. Zajímá nás pouze a jenom jejich kvalita. Kdybychom se tohoto kritéria zuby nehty nedrželi, nemělo by testování žádný smysl – jenom bychom utráceli nemalé peníze.

Foto: archiv redakce

Konečně jsme donutili naši fotografku Gretu, aby se zapojila do souboje receptů! Pořád říkala, že neumí vařit, a pak stvořila dobrotu, o kterou jsme se v redakci praliFoto: archiv redakce

Proto doufám, že si i nadále udržíme vaši důvěru a že vám testy, které pro vás připravujeme (tento týden se zaměříme na kvalitu dresinků), pomohou lépe se orientovat v džungli našeho potravinářství. Pokud byste měli jakýkoli tip na výrobky, které bychom mohli otestovat, napište nám na e-mail info@prozeny.cz. Těm, kteří už to udělali, tímto moc děkuji!

Foto: archiv redakce

Blanka vyzkoušela cvičení s obručí. Jak jí to šlo, se dozvíte už v dnešním videuFoto: archiv redakce

Přeji vám příjemný týden!

Načítám