Hlavní obsah

Editorial: Když je nejhůř, přichází na řadu cukrárna

Foto: Greta Blumajerová

Trápí vás někdy vlčí hlad?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlčí hlad, rozežranost, bílý sex… Ať už tomu říkáte jakkoli, následky podobného nutkání bývají hlavně pro dietáře dosti smutné :-)

Článek

Jakýsi odborník mi kdysi vysvětlil, že když se člověk stravuje vyváženě a kvalitně, nemá žádný problém s neodolatelnými chutěmi na sladké nebo naopak tučné a nezdravé jídlo. Po letech musím uznat, že měl pravdu. Nic takového jako palčivou potřebu sníst okamžitě něco sladkého, slaného nebo mastného v podstatě neznám.

Existují jen dvě výjimky – extrémně stresové dny, kdy v redakci všichni padáme na ústa, takže když naše destruktivní trenérka Jana ve 3 odpoledne zahlásí, že zajde do cukrárny, všichni sborově zařveme: „Díky!!!“. V takovou chvíli ve mně během minuty zahučí moje oblíbená pohřební kombinace rakvička + věneček a je fakt, že tělo se vzápětí nastartuje a ještě pár hodin funguje.

Ta druhá výjimka je bohužel taky nasnadě – jde o povečírkovou léčbu žaludku :-) Ať už v noci po návratu nebo ráno po probuzení, v takové chvíli mluví tělo jasnou řečí – k snídani toasty z nejmenovaného fastfoodu, k obědu ideálně smažák :-)

Mimo tyto dva extrémy mě ale žádné nutkavé žrací touhy netrápí. Na rozdíl od pár mých kamarádů a kamarádek :-) Například jeden můj velmi dobrý přítel se považuje za milovníka dobrého jídla, který ovšem krátce poté, kdy si dopřeje kvalitu, přeřadí a začne se soustředit na kvantitu.

Dodneška vzpomínám, jak jsme si v partě čtyř lidí pochutnali na degustačním menu soustředném na kachní maso, a když jsme všichni spokojeně odpadli, náš kamarád si poručil pytlík mandlí. Nad tím jsme se trošku zasmáli, ale proč ne. Když ho dojedl, chvíli se nervózně ošíval, načež si poručil druhý. To už jsme se smáli hodně. Když mu z kuchyně v deset večer nesli další foie gras (přestože už jedny přede dvěma hodinami slupl), měl veliké štěstí – všichni už jsme byli tak rozveselení vypitým vínem, že už jsme to skoro ani nezaregistrovali.

Dost podobný problém měla jedna moje bývalá kolegyně, která celý život bojovala s kily navíc. Ten boj se jí bohužel moc nevedl, protože ráno v redakci pravidelně reportovala o tom, jakým dezertem se ve dvě ráno v posteli cpala. Tahle kolegyně ale nakonec projevila pro mě naprosto nepředstavitelnou odvahu – na dveře lednice si pověsila fotku svého nahého pozadí! Aby si pokaždé, až půjde pro další jídlo, dobře rozmyslela, jestli ho opravdu chce :-)

Pokud vás podobný vlčí hlad v noci přepadá, nesmutněte. V našem dnešním článku se dočtete, jaké jídlo můžete svému tělu bez výčitek dát!

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Související témata:

Načítám