Hlavní obsah

Editorial: Když muži (ne)umí kupovat dárky

Foto: Greta Blumajerová

Muži občas umí opravdu překvapit :-)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsme se tak v redakci probírali tématy, která na vás tento týden čekají v rubrice Sex a vztahy, vykrystalizovalo nám tu jedno moc zajímavé :-).

Článek

Už ani nevím, jestli jsme k němu došli skrze ty různé Valentýny a MDŽ, tedy příležitosti, kdy muži cítí potřebu předvést své lepší já a obdarovat partnerky, ale každopádně jsme se u tématu chlapských strategií, které využívají při nákupech darů pro ženy (ale nejen pro ně), dost nasmáli.

Asi nejvíc humorných situací nabízí soužití s mužem spořivým. Jedna z členek redakce (jmenovat tentokrát nebudu, protože nabízet veřejný vhled do duší našich mužů je podobně riskantní jako kráčet minovým polem) má naprosto neodolatelného kamaráda, jehož šetřicí historky už mými editorialy párkrát proběhly. Tenhle přítel je navzdory své shánčlivosti štědrý – své partnerce kupuje dárky rád a často. Naposledy dotyčná obdržela 15 párů zlevněných bot z Německa – po 3 eurech jedny.

Jiná kolegyně má zas kamaráda, jehož spořivý duch se nedávno projevil při nákupu pochutin pro děti. Veden láskou a péčí o jejich blaho jim koupil ementál. Dar udělal radost i jemu, neboť sýr byl v akci. Když ho pak dětem servíroval ke sváče, brumlal si pod fousy: „No, ty díry… Mohlo to bejt ještě levnější, ty díry jsou dost velký, mohly bejt menší…“

Druhou kategorií jsou muži provinilci, případně flamendři, případně – což bývá nejčastější – obojí v jednom. Tatínek jedné kolegyně její mamince vždycky předával kytku se slovy: „Víš, co by za to bylo piva?!“ A další kolegyně po zmínce o tom, že kdosi dostal kytku, jen suše odvětila: „Já bych se neradovala, protože by to znamenalo, že je doma nějaký průser. Naposledy, když jsem dostala kytku, byl poblitej celej záchod.“

Třetí a asi nejvtipnější kategorií, jsou muži roztomilí. Patří sem třeba chlap, který kupoval manželce prádlo. Když se ho prodavačka ptala na velikost, odpověděl: „Pootočte se, prosím. Ano – tak asi jako vy.“

Nebo další, který pořizoval své ženě pleťový krém. Znal oblíbenou značku a věděl, že ji koupí jen v lékárně. V té mu magistra předložila dva druhy a při vysvětlování rozdílů podotkla, že ten hydratační je z poloviny tvořen vodou. Dotyčný koupil výživný a ženě pak vysvětlil: „Ten první jsem odmítl, přece nebudu platit pětikilo za něco, co je z poloviny voda“.

Když muži kupují dárky ženám, je to pěkné – ať už se jim trefí do vkusu nebo ne :-). Tedy až na jedinou výjimku – tou jsou pánové, kteří svým partnerkám dárky kupují, protože je to součást jejich obchodně-romantického vztahu. Já platím, ty mi děláš společnost. O mladičkých dívkách, které právě takové vztahy navazují s muži, kteří by mohli být jejich dědečkové, si na Proženách můžete přečíst v pátek.

Jaký nejvtipnější dárek jste od muže dostaly vy?

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám