Hlavní obsah

Editorial: Lichotky? Pro některé ženy strašák číslo jedna!

Foto: Greta Blumajerová

Umíte přijímat lichotky? Tak to gratuluju!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komplimenty jsou krásná věc! Tedy pokud víte, jak je přijímat. Nebo skládat. Nebo ideálně rovnou obojí :-)

Článek

Zdá se vám, že na tom nic není? No, pak byste se možná divili. Já mám ve svém okolí spousty žen, které s tím mají z nejrůznějších důvodů problém. Jedním z těch důvodů je například – jak bych to jen delikátně vyjádřila :-) – řekněme dlouhodobá uvázanost k domácímu sporáku :-)

Jednu moji kamarádku (která mě příští týden nejspíš zabije:-)), takhle před pár lety oslovil v nákupním centru muž. Řekl jí, že jí to moc sluší a jestli by s ním nezašla na kafe. Ona se zarazila, chvíli nechápavě zírala, a pak ze sebe vykoktala větu: „Promiňte, já nemůžu, já musím jet domů uvařit manželovi a synovi večeři.“ Podotýkám, že jde o osobu s poměrně vysokým IQ, soudnou a zdravě sebevědomou.

Jiná má známá má zase tendenci komplimenty vyvracet. Muž jí pochválil vlasy? Zareagovala pětiminutovým monologem o tom, jak to v žádném případě nemůže být pravda, protože to její kadeřník před týdnem moc netrefil, barva je nějaká divná, nestíhá si je pořádně vyfénovat, a navíc se posledních pár dnů celkově necítí moc dobře, to víte, stres se na vlasech vždycky projeví, pak jim má člověk vnutit nějaký tvar, že jo… Jistá si tím nejsem, ale myslím, že dotyčný chudák si dal po tomto zážitku s lichocením na chvilku pauzu :-)

Já mám zas občas tendence komplimenty obratem vracet. Taky blbě. Doteď mi to nedocházelo (i když je fakt, že občas byl tenhle pokus o lichotkový ping-pong hodně rozpačitý), ale teď už to vím. Chlap mi prostě jenom chce udělat radost. Usměj se, poděkuj a mlč. Oči mi otevřel náš dnešní článek o tom, jak přijímat lichotky a komplimenty a nestydět se při tom. Článek, který jsem obratem rozeslala hned na několik emailových adres :-) Vyjde v poledne!

Že vy podobné problémy s přijímáním nebo skládáním lichotek nemáte? Gratuluju. V tom případě vás rovnou odkážu na další stupeň vzdělávání – návod, jak začít flirtovat s naprosto cizím člověkem –, který vyjde ve čtvrtek. To je ostatně další věc, ve které rozhodně nevynikám :-) Jak to máte vy?

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Související témata:

Načítám