Hlavní obsah

Editorial: Máme skvělé tipy na vánoční dárky pro děti!

Foto: Greta Blumajerová

Vybírat dětské dárky je občas docela sranda!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Vánoce se nemilosrdně blíží, a tak jsme si pro vás i letos připravili speciální Inspirace s tipy na dárky. Svoje si v nich určitě najde každý.

Článek

Já sice Vánoce už dlouhá léta neslavím, ale zato mě dost baví kupovat dárky dětem svých kamarádů. Jak už vyplynulo z pár předešlých editorialů, o dětech nevím téměř nic :-) Ale zato mám dokonalý přehled o určitých, přesně vymezených oblastech dětského zboží.

Tak například u Vojty, syna mé nejlepší kamarádky Lucky, jsem si vzala na starost tři sekce – oblékání, hudbu a v budoucnu též tetování (Vojta je velký fanda „popísaných lidí“). Hudbu jsme prozatím spláchli návštěvou koncertu Kašpárka v rohlíku a zakoupením gumového číra (Vojtovi je sedm). Tetování logicky není na pořadu dne, zato v nákupu oblečení jsem nepřekonatelná!

Vojta má krásnou sbírku triček s lebkami, rock´n´rollovými motivy a piráty. Proběhly i nějaký ten náramek a přívěšek z lebek a pořádná pirátská vodní pistole – tedy spíš vodní dělo. V jednom obchodě jsem pro něj dokonce málem koupila i parádní brýle pilotky, ale to mi jeho matka na poslední chvíli rozmluvila. Prý by to byla blbost – čert ví proč :-)

Mimo tohle relativně bezpečné území jsem se pustila jen jednou, když jsem mu pořídila obřího létajícího žraloka na dálkové ovládání. Byl skvělý! Normálně lítal po bytě a vypadal dost strašidelně. Vojtův tatínek si s ním vyhrál dlouhé hodiny :-)

Loni se Vojta dostal do fáze, kdy jsem pro něj zaboha nemohla sehnat žádný drsný obleček – všechny se vyráběly pro děti do šesti let, a pak až pro starší děcka. Dostal lego. Před svými letošními narozeninami se zadumaně procházel po domě a mumlal: „To jsem zvědavej, co mi dá teta Kam. Snad zas nějaký lebky. Loni jsem dostal lego. To bylo divný. Jako dobrý, ale dost divný.“

Naštěstí jsem letos sehnala docela slušný hustotričko. Výhled na další roky zatím vypadá následovně: ke 13. narozeninám má Vojtěch slíbeného koženého křiváka, k 18. to vytoužené tetování.

Když Lucka viděla, jak mě ty nákupy baví, smilovala se nade mnou a porodila další dítě :-) Dost mě to potěšilo – už proběhly krásné dupačky se starými námořnickými tattoo motivy, lahev, dudlíky a připínátko na dudlík v černé barvě s lebkami, které vyrábí firma bubeníka z Bon Jovi, krásná černá mikina s oldschoolovými motivy, a nebýt toho, že mi ji vyprodali, dostal by Tomáš i nádhernou kačenku do vany – černou, s bílou lebkou na čele.

Jenom jedna věc mi pořád chyběla – chtělo to nějaký ženský prvek! A nakonec jsem se dočkala i toho. Do redakce k nám přišla kolegyně Natalie s dcerou Andělou. A ukázalo se, že je to moje holka! Tedy obě, ale Andělka speciálně, protože jsem u ní objevila vášeň pro punkové panenky Monster High! Což mi otevřelo zbrusu nové, hóóódně široké obzory :-)

Pro ty z vás, co právě přemýšlíte nad tím, čím děti ve svém okolí na Vánoce podarujete, tu máme také pár tipů. Budou trošku uměřenější, než bývá můj výběr :-), ale věřím, že se vám budou líbit. První inspiraci na dárky pro menší děti najdete v našem článku Tipy na vánoční dárky pro nejmenší děti: Volant do autosedačky i roztomilá zvířátka. A další porci tipů pro ty starší najdete na ProŽeny už dnes odpoledne!

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Načítám