Hlavní obsah

Editorial: Na první výplatu se nezapomíná!

Foto: Greta Blumajerová

Za co jste dali první vydělané peníze?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma dnešního editorialu se přihlásilo samo. Při editaci pondělních článků se totiž kanceláří rozléhaly neklamné známky dojetí!

Článek

Při bližším pátrání jsme zjistili, že se dojímá editorka Jana. A neuvěříte, nad čím! Jana se nám dojala u módního článku o kostkovaných košilích! :-)

Ukázalo se totiž, že podobnou kostkovanou košili, jakou máme v článku, si Jana koupila za svoji první výplatu! :-) Pořídila si tehdy „super módní kostkovanou šedo-černou košili z jemňoučkého flanelu s černým stojáčkem v oddělení Luxusu v Kotvě“. Po jejím nákupu už jí zbyly peníze jen na flašku průměrného vína pro otce a na jednu růži pro matku. A bylo po výplatě :-)

Podobně naložila se svou první mzdou naše redaktorka Renata. Ta ještě jako studentka žurnalistiky zamířila do konkurenčního podniku, obchodního domu Máj, aby tu svoje historicky první nabyté peníze směnila za dlouhou, zelenkavou zimní bundu ve stylu parka. Moc po ní tehdy toužila, takže si ji hned oblékla a vydala se se spolužáky do vyhlášené restaurace U Zpěváčků.

Tam si svůj úlovek pověsila na věšák, ovšem tak šikovně, že její zadní část propálila o rouru kamen, která zrovna pořádně fajrovala. Nešťastnou bundu dodnes používá jako „zahradní model“ Renatina teta. A kdykoli se teta otočí zády, může Renča obdivovat zelenou koženkovou záplatu na zadku :-)

Ráda bych vyzdvihla hlavně fakt, že obě kolegyně rozfofrovaly své první peníze za hadry :-) Jak už jistě víte z předchozích editorialů, v tomto směru se v redakci za ta léta mnoho nezměnilo :-) I když – Michal si za první peníze koupil kolečkové brusle, Helena knihy. Denisa lístek na party, a já se sice nepamatuju, ale, jak se tak znám, moje první peníze stoprocentně padly na lístek na koncert a lihoviny :-) .

Vzpomenete si ještě, za co jste utratili svoji první výplatu vy?

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Načítám