Hlavní obsah

Editorial: Nemoci? Zaútočily ve velkém!

Foto: Greta Blumajerová

Začínající podzim odskákala v redakci většina členů našeho kolektivu. Jak odoláváte vy?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim je definitivně tady. Kdyby mě o tom náhodou nepřesvědčil pohled do kalendáře nebo na oblohu, stačí, když se v práci rozhlédnu kolem sebe.

Článek

Celé léto jsme se v redakci potkávali víceméně všichni. Někdo vždycky odjel na dovolenou a v pořádku se vrátil. Nemocnost byla na nule. Před týdnem se opravdu citelně ochladilo. V pondělí odpadl Michal – to mě překvapilo, většinou patří k držákům. Rýma, kašel, horečka.

Zůstal tedy doma a statečně bojuje z home office. V úterý ráno mi přišla esemeska od Klárky, že má horečku a kašel a nechce riskovat roli bacilonosiče – ti to mají v redakci dost těžké a obvykle jsou po příchodu do práce obratem vyhozeni zpět, odkud přišli, protože o jejich chorobu nikdo nestojí. Po pár dnech se ukázalo, že má Klára zánět průdušek.

Následně se v redakci objevil další zdroj nákazy – usmrkaná a uslzená Renata. O víkendu zmokla, nastydla a tak dále a tak dále. V úterý odpoledne se zároveň začala tvářit zkroušeně Greta. Už jí to bylo trochu trapné, hlavně proto, že si z její chatrné tělesné schránky děláme pravidelně srandu. Od středy je doma. To už bylo v redakci opravdu pusto.

A k dovršení všeho se bacil pokusil i o mě, a přestože neuspěl, stihl mi rozhodit dutiny, které mám citlivé, a vyvolat krásnou alergickou reakci. Čili – i když nemám horečku ani kašel, klepu se doma pod silnými prášky, huhlám a čekám, až mi splasknou sliznice. Podzim začíná krásně.

Pokud nechcete dopadnout jako my, sledujte náš magazín. Dnes pro vás máme třeba skvělé video o tom, jak jednoduše nakrájet a oloupat různé druhy exotického ovoce. A ovoce v co nejvyšším množství představuje tu nejlepší službu, kterou můžete prokázat své imunitě. Od věci nebude ani důkladné nastudování zítřejšího přehledu hřejivých ponč, kápí a přehozů. Kromě toho, že jde o jeden z hlavních módních trendů roku, je to taky skvělý způsob, jak odrazit první nápor zimy.

Přeji vám pokud možno nepromaroděný týden!

Reklama

Načítám