Hlavní obsah

Editorial: Předpovědi horoskopů nepodceňujeme!

Foto: Greta Blumajerová

Věříte horoskopům?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Horoskopy jsou docela vtipná věc. Četba těchhle předpovědí bývá kolikrát tak zábavná, že jim člověk rád odpustí i fakt, že se jaksi neplní.

Článek

Tak například jedna moje bývalá kolegyně pustila k vodě svého sice nijak zvlášť zajímavého, ale celkem milého přítele, protože se v horoskopu dočetla, že jí už brzy zkříží cestu divoký, vášnivý a hóóódně zamilovaný Býk. A tak se Karel pakoval z domu, aby tomu bejkovi udělal místo, načež si kolegyně po pár měsících čekání musela přiznat, že se osud zřejmě zmýlil.

My v redakci dodneška vzpomínáme na jistý horoskop, který shrnoval naše vyhlídky na rok 2012. Já jsem jím moc nadšená nebyla – Rybám totiž zrovna nepřál. V prvním pololetí roku mi nasliboval alergii, nespavost a žaludeční problémy, a v tom druhém trable s koleny a kostrou. K tomu přidal parádní předpověď, že koncem roku potkám svého osudového muže. Mám si ovšem dát pozor, aby mě exotika seznámení moc nepoblouznila, a partnerovi hned od počátku netolerovat žárlivé scény!

Tahle předpověď moje dvě kolegyně, Janu a Lucku, mimořádně potěšila a dalších dvacet minut jsem poslouchala poznámky o tom, jak se můžu těšit na psychopatického Jižana, kterému musím rozhodně zatnout tipec dřív, než mě vyhodí z okna v pátém patře.

Lucka se dosmála ve chvíli, kdy jsme nalistovaly Vodnáře. Předpověď jí totiž věštila, že její výdělečná činnost sice bude pod dohledem mystického Neptuna, který jí bude zásobovat nápady a kreativitou, ale na druhé straně může mít mírně laxní přístup k účetnictví a placení složenek, takže zaplatí poměrně dost peněz na pokutách.

A v tu chvíli milé kolegyni sklaplo – Lucka totiž MÁ velmi laxní přístup k účetnictví. Když po nedávném nastěhování do nového domu všechny svoje účty shromáždila do jednoho šanonu a pyšně ho předvedla manželovi, ten nešťastník na ni chvíli nevěřícně zíral, a pak si šel nalít panáka, aby se z toho šoku vzpamatoval :-).

Horoskop Lucku (která žije už deset let ve šťastném manželství) dorazil sdělením, že se sice bude většinu roku spokojeně věnovat rodině, ale partner by její iniciativu mohl začít brát jako samozřejmost, což ji natolik otráví, že si v druhé polovině roku „občas odskočí na cizí dvorek“. Po téhle části jsme se poměrně dlouho smály my dvě s Janou :-).

No a co čekalo Janu, už asi trochu tušíte. Horoskop jí předpověděl, že pokud necítí v současném vztahu jistotu, udělá v roce 2012 změnu a do života jí vstoupí nový muž! A to ne ledajaký – zřejmě půjde o dost výstavní exemplář, protože Jana kvůli němu bude schopná vstát uprostřed noci a jet přes celé město jenom proto, aby se spolu aspoň na chvilku viděli! :-)

Horoskop se nám díkybohu nevyplnil – já jsem rok 2012 nestrávila hádkami s exotickým pošukem, Lucka obešla cizí dvorky obloukem a Jana se vybodla na jakékoli noční cestování :-). Ale i tak nás čtení různých ezoterických předpovědí baví. A všechny tři máme ještě jeden společný koníček – knihy.

I proto si tu rozhodně prostudujeme náš úterní článek pracovně nazvaný Knihy podle horoskopu: Co si mají jednotlivá znamení přečíst? I když je fakt, že se ho ve světle předchozích informací trošku bojím :-).

Přeji vám příjemný týden!

Reklama

Související témata:
Účetnictví

Načítám