Hlavní obsah

Editorial: Morava, země zaslíbená receptům!

Foto: Jakub Jurdič

Vyrazit za Prahu a fotit se čtenářkami je vždy příjemným osvěženímFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebylo ještě ani sedm hodin ráno, když si dvě mátožné osoby dávaly kafe na čerpací stanici kousek od Prahy. Bylo to sváteční ráno. Vyrazily totiž směr Morava na „samosběr“ receptů. Těch vašich!

Článek

Těmi osobami na pumpě v úvodu článku byla fotografka Mona a já. Posádka bílého vozu s logem ProŽeny.cz, která minulý týden vyrazila čerpat inspiraci na osvědčené rodinné recepty na (od redakce dalekou) Moravu. Čekaly nás rovnou dvě zastávky: u paní Pavly z Ocmanic nedaleko krásné Náměšti nad Oslavou. A další až v Traplicích kousek od Uherského Hradiště. Tam už byla připravená paní Eva, naše čtenářka.

Jak jste už možná stačili postřehnout, Eva je hrdinkou našeho dnešního článku z cyklu Recepty mého srdce ,kde pátráme po tipech, se kterými máte spojené ty nejkrásnější vzpomínky. A už když jsme asi ve dvě odpoledne spolu s Monou vstoupili na její velkou verandu, obklopenou nejrůznějšími dekoracemi z proutí i květin, bylo jasné, že naše původní vize vše vyfotit a brzy odjet zpět do Prahy už zase (ostatně jako vždy) nevyjde.

Foto: Mona Martinů

V Náměšti nad Oslavou jsme nemohli nezastavit!Foto: Mona Martinů

Eva chystala, krájela, vařila... A mezitím nám stačila ukázat zahrádku, trhali jsme a poctivě ochutnávali právě dozrálé jahody, nafasovali několik svazků čerstvých bylinek, vyměnili hned několik receptů na džemy i pečivo... A aby byl výčet úplný, tak nesmím zapomenout, že Mona mohla ochutnat i domácí slivovici a slzu (spíš víc...) z posledních zásob sousedova vinného sklípku. Já, řidič, jsem alespoň vyškemral nějaké to víno na večer, až budu doma. Co vám budu říkat... Prostě Morava :-)

A tak jsem do vyhřáté pražské redakce jen posílal fotky se vzkazy, že se asi nevrátím, odpočíval na oné verandě, sledoval Evu a Monu, jak jim to jde od ruky... a „pracoval“.

Ještě jednou tímto děkuju všem, kdo se zapojují do našich článků. Věřte, že pro nás je to vždy fajn zážitek. A vlastně tak trochu doufám, že i pro vás.

Přeji všem krásný týden a Evin dnešní recept určitě vyzkoušejte, neměl chybu!

PS: Jaké bylo vaření s Pavlou, vám také ukážeme už brzy!

Reklama

Načítám