Hlavní obsah

Editorial: Svatba? Je za trest!

Foto: Greta Blumajerová

Dokážete si mě představit v první republice? Že ano? Pak toho svedete víc než já :-)Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Jeden z členů naší redakce chystá svatbu. Dress code je první republika. A právě kvůli němu je redakce už měsíc totálně rozložená.

Článek

Osazenstvo kanceláře se dělí do několika skupin. V první jsou kolegyně, které sice ještě nemají šaty, ale zase mají relativně vyřešenou otázku účesu a doplňků. Sem patří fotografka Greta a redaktorka Klárka.

Pak je tu jedna samostatná jednotka, co nemá šaty, a ani moc velkou šanci nějaké sehnat – to je momentálně těhotná redaktorka Lucka :-). Musím říct, že její zoufalství se den po dni prohlubuje, zhruba stejnou rychlostí, jakou roste její bříško. Jana F., Renata a Blanka jsou na tom také bídně – nemají šaty, boty, představu, nic…

Jana N. rozpačitě tvrdí, že má sice bezva šaty, ovšem k její smůle se podobný model ve 30. letech zcela určitě nenosil. A tak teď přemýšlí, jak jej na požadované období naroubovat. Nápad, jak tuhle zapeklitou situaci vyřešit, nemá žádný.

A pak jsem tu já – já jsem bezkonkurenčně v největším průseru. Nejenže nemám co na sebe, nevlastním žádné boty s vhodně nízkým podpatkem, tápu v účesu, ale navíc byste marně hledali období, které by se ke mně hodilo méně. Osmdesátky, devadesátky, to všechno bych nějak zvládla. S obtížemi, ale zvládla. Dokonce jsem v životě už jednou šla na jakousi maškarní i za hipíka. Ale první republika?! Neexistuje oslí můstek dostatečně velký, aby mě k ní přiblížil! :-)

Do půjčovny samozřejmě nepůjdeme, máme svoji hrdost. Takže kdybyste kdokoli měl nějaký tip, který by nás mohl zachránit, sem s ním! Upřímně říkám: bereme všechno! :-)

Přeji vám úspěšný týden!

Reklama

Načítám