Hlavní obsah

Editorial: Také vás v práci mučí?

Foto: Greta Blumajerová

Redaktorky to se mnou občas nemají lehkéFoto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsem v pátek přemýšlela nad tématem dnešního editorialu, vybafl na mě poměrně nepříjemný nápad. Cítila jsem se u toho podobně, jako kdyby mi někdo nastavil zrcadlo centimetr od obličeje.

Článek

Zatímco tento text píšu, v kuchyni sedí chudák Renata a již několik hodin škrábe zeleninu. Je asi tak u padesátého kilogramu mrkve – před mrkví provedla totéž s jablky, řapíkatým celerem a bůh ví, čím ještě. Renata totiž testuje odšťavňovače, aby zjistila, který vám z ovoce a zeleniny vymáčkne nejvíc šťávy a jak se s kterým přístrojem pracuje.

Až se Renata uškrábe k smrti, čeká na ni v chodbičce dobrá desítka mixérů. Opět na otestování. Ano, tohle všechno jsem jí na hrb navalila já.

Greta s Janou F. fotily minulý týden krásný módní editorial o masivních špercích. Fotily ho v úterý (pro ty z vás, kdo už s ulehčením zapomněli – teploty se ten den pohybovaly mezi 30 a 40 stupni), a fotily ve skleníku. Ano, já vím, já vím. Ale až uvidíte ten krásný výsledek, pochopíte, proč jsem se k tomuto kroku odhodlala!

Natalie zas pro změnu nedávno točila svá první videa. Když jsem je zhlédla, pokusila jsem se ji povzbudit do další práce – poznamenala jsem, že se v některých záběrech vypadá jako Marie Retková. Od té doby je Nat trochu zasmušilá. Káťu zase už třetí den nutím, aby mi objasnila, kam zmizela ta pečená žebra, která onehdá stvořila a o nichž si dnes můžete přečíst. Ať už se s nimi totiž stalo cokoli, neskončila tam, kde podle všech očekávání skončit měla – na mém talíři.

Když jsem tuhle myšlenku dokončila, trochu jsem se zastyděla. Trochu víc. Naše redaktorky pro vás dřou jako koně! :-). Tak si na to prosím aspoň na chvilku vzpomeňte, až budete jejich práci hodnotit v diskusích :-). A já se teď budu na oplátku aspoň chvilku věnovat sebereflexi :-).

Přeji Vám příjemný týden!

Reklama

Načítám