Hlavní obsah

Editorial: Vánoce jsou muka. Hlavně pro naše IT kolegy!

Foto: Greta Blumajerová

Přežijí kolegové i naše hodiny tance?Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Vánoce se blíží, což znamená, že činnost v redakci graduje. Hodně živo je hlavně ve třetím patře, kde máme fotoateliér a fotokuchyň.

Článek

Zatímco většina redakce okupuje čtvrté a páté patro, v tom třetím je kromě prostor pro focení už jen kancelář našeho IT týmu. A protože chlapci pracují pilně a tiše:-), skoro o nich nevíme. Což ovšem rozhodně neplatí obráceně.

V posledním týdnu se v kuchyni natáčelo hned několik videí. Jedním z nich byla i výroba domácího vánočního likéru, které se ujala Natalie. Všechny ingredience si pěkně nasypala a nalila do misky, připravila si mixér a – co čert nechtěl – zrovna ve chvíli, kdy si šli dva naši IT kolegové pro kávu, ho pustila na plný výkon a zanořila do mísy. Výsledkem byla exploze surovin, z nichž většina skončila na Nataliině obličeji. Kolegové chvíli nevěřícně zírali, načež je proud hlasitých nadávek zahnal zpátky do jejich kamrlíku.

Ke své smůle dostali další kolegové žízeň zrovna ve chvíli, kdy se točilo video s ruční výrobou krmítka, tentokrát v režii Michala. Bohužel v kuchyni nemáme trychtýř, takže když se Michal snažil dostat zrní do připravené nádoby pomocí improvizovaného kornoutu z papíru, došlo k další katastrofě – kornout se rozletěl a spolu s ním i veškeré krmivo pro zimou decimované ptactvo.

Další nejmenovaný kolega tak odcházel se slunečnicovými zrny zapadanými různě do oblečení a za doprovodu Michalova řevu, v němž hrály hlavní roli sýkorky a jejich nepochopitelná potřeba zimních příkrmů :-)

Bohužel, ani ve dny, kdy se nic netočí, na tom chlapci nejsou lépe. Ve fotoateliéru se často líčí či převlékají modelky (to je ještě ta lepší varianta), ve fotokuchyni se zase většinu dnů vaří a obvykle i smaží. To s sebou nese různé typy vůní, ale i zápachů. Frustraci kolegů pak násobí fakt, že si k výsledku ani nečuchnou – jen co se všechno nafotí, už to mizí ve čtvrtém patře.

Vlastně se docela divím, že když se nám v redakci objeví nějaký technický problém, přicházejí ho naši ajťáci vyřešit s úsměvem na tváři, a nikoli s obligátním zavrčením „zkus to vypnout a zapnout“.

V příštím týdnu na ně ovšem čeká další zkouška – s Natalií jsme se přihlásily na kurzy tance. Tancujeme svědomitě, ale jednou týdně je to prostě málo. A jelikož Michal je bývalý tanečník (a velmi dobrý!), ukecaly jsme ho ke společným tréninkům! Budou se odehrávat ve fotoateliéru, protože vhodnější sál tu nemáme. A jedno je jisté už teď – pokud pánové zvládnou i naše hodinové dupání za doprovodu hodně hlučné Jennifer Lopez, Michalova tleskání a pokřiků typu „Zášlap, raz a dva“ a „Teď tam střihněte ten New York!“, přežijí už opravdu všechno :-).

Přeji Vám příjemný týden

Reklama

Související témata:

Načítám