Hlavní obsah

Editorial: Víme, jak šetřit. Ale kdo má sílu to praktikovat?

Foto: Greta Blumajerová

Zastavíme nákupní šílenství?Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vím, nikdo z naší redakce si letos nedal žádné zvláštní novoroční předsevzetí. Jana F. chce jíst zdravě (a zatím se drží), Renata potřebuje nutně vytřídit a vyházet šatní skříň.

Článek

Ovšem všichni jsme se shodli na tom, že počínaje lednem musíme rozhodně, ale opravdu rozhodně začít šetřit. Renata pro tyto účely sepsala i článek, který si můžete přečíst ve středu, a který kromě rad, jak ušetřit při vytápění, vaření nebo úklidu, obsahuje i odstavec nazvaný Investujte rozumně.

A v něm – jak doufám – všichni objevíme cenné rady! S rozumným investováním tu totiž máme značný problém. Poslední měsíce loňského roku byly v tomto smyslu obzvlášť výživné. Napříč redakcí máme totiž řadu společných zájmů. A tak tu vzniká mnoho společných objednávek – víc lidí se domluví, objedná a ušetří za poštovné.

Loni před Vánocemi si tu pošťáci a kurýři podávali dveře v téměř neuvěřitelném tempu. Velkou vášní většiny členů redakce jsou totiž vonné svíčky a vosky. K dalším stálicím patří knihy, zdravé potraviny a doplňky stravy. Pak jsou tu pochopitelně květiny, květináče a další v zimě nesmírně potřebné věci. Vychytávky do kuchyně. Kosmetika.

Jana N. nosí od své kamarádky kosmetiku jisté nejmenované značky, již distribuují takzvané ladies, Renata je zase naší spojkou pro nákupy v supermarketu, který má každý týden skvělé akce. Má ho nejblíž. Renata je vůbec považována za nákupního experta – chodí jí v průměru tři balíčky denně, takže nikdo z nás nechápe, jak se jí podařilo zas a znovu objevit něco, co ještě nemá.

Od ledna tedy šlus! – řekli jsme si. Odpovědí nám byl nespočet emailových newsletterů o novoročních výprodejích. Výsledkem prozatím je, že já jsem si objednala oblečení, boty na venčení psa, boty na jaro a parku. Jana N. má nově narvanou skříň, a když uviděla moje botky, chce si je koupit taky. Na oblečení ztroskotala i Renata.

Náš oblíbený supermarket nás zničil cvičebními pomůckami a parním kartáčem na oblečení. Na cestě je balík se zdravými potravinami a docházejí nám vonné vosky. Pevně doufám, že Renata v tom svém článku vymyslí nějaký trik, jak tohle zastavit!

Utrácíte v povánočních výprodejích?

Přeji vám příjemný týden

Načítám