Hlavní obsah

Energie stromů: Využijte ji ve svůj prospěch!

Foto: thinkstock

Stromy mají energii, která vás může uzdravit na dušiFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je náhoda, že máte svůj oblíbený strom, na který se podíváte, a je vám lépe? Není! Co tedy umí? Například topol vás zbaví strachu a úzkosti, třešeň harmonizuje sexuální energii...

Článek

„Lékař léčí, příroda uzdravuje,“ konstatoval kdysi Hippokrates. Někdo zase říká, že les je chrám, kam člověk chodí regenerovat síly. Jak načerpat co nejvíce pozitivní energie ze stromů? Máme návod!

Jak na to? Snadno!

Stačí, když se na chvíli zastavíte a budete prostě vnímat – všimnete si krásy stromu, síly, kterou vyzařuje. Nemusíte se dovolovat stromu o vzetí si energie, jak přísně kážou někteří ezoterici, ani děkovat a omlouvat se, že jste si ji vzali. Můžete, ale nemusíte stromy objímat, je to jen na vás. Řiďte se pocity, vaše tělo je moudřejší, než si možná myslíte.

Existuje aura stromů?

Pro zvídavější máme odpověď – ano, aura neboli energetické pole stromu existuje, je dokonce vyfotografovaná. Kde je energeticky silné místo, tam se cítíte lépe. U stromů jde ale vždy o pozitivní energii. Pochopitelně nemocný strom, mladý, napadený parazitem (jmelím) vám moc síly nedodá. Soustřeďte se na silné, zdravé stromy, to je vše. A neubližujte jim. Co jednotlivé stromy umí?

Foto: thinkstock

Možná právě pozitivní energie stromů je to, co táhne lidi do lesůFoto: thinkstock

  • Kaštan: Pomůže vám, když cítíte obavy, strach. V klidu se o něj opřete, uleví se vám. Postup opakujte tak dlouho, dokud se vám nevrátí jistota a sebevědomí, právě na to je kaštan ideální. Nošení plodu kaštanu při sobě ulevuje od revmatických bolestí. S každým nádechem si uvědomte sílu, kterou vám strom předává.
  • Bříza vám pomůže od přehnané zádumčivosti, trudnomyslnosti. Tento nezmar mezi stromy je nesmírně silný, odolný a léčivý. Bříza omlazuje, posiluje imunitu, odstraňuje stavy vyčerpanosti, mladé listy jsou elixír pro krásu. Pupeny břízy jsou „bombou“ na vitalitu, ale léčivý užitek, radost mysli vám poskytnou i větve břízy ve váze. V březových hájích načerpáte klid a vitalitu. Když pod strom ulehnete a pohladíte občas kůru stromu, účinek znásobíte.
  • Dub vás posílí v rozhodnosti, zbavuje tak zvaných neřešitelných problémů, umí třídit myšlenky, dávat směr. Energie dubu je pomalá, silná a houževnatá. Vám dodává sílu, houževnatost a vůli.
  • Buk je pro prchlivé povahy. Normalizuje krevní tlak, pomůže s únavou a umožní vidět věci z nadhledu. Někdy se stává, že chcete mít ve všem pravdu a máte tak problémy s okolím. Potom obejměte buk, pomůže vám najít společný jazyk s ostatními a dojít ke kompromisu.
Foto: thinkstock

Dotknout se dřeva různých stromů vám může pomoci i se specifickými starostmiFoto: thinkstock

  • Smrk je výjimečný v tom, že jeho energie je univerzální. Je to takový všelék mezi stromy, navíc silně čistí vzduch. Nevíte-li, jaký strom je vhodný na konkrétní neduh, smrk pomůže vždy.
  • Borovice uleví astmatikům, průduškám a rýmě. Zklidňuje zlost, uleví od stresu, posiluje paměť a emoční rovnováhu.
  • Třešeň harmonizuje sexuální energii, zjemňuje povahu, povzbuzuje ženský princip. Odstraňuje mentální blokády v sexuální oblasti, dodává odvahu.
  • Topol vám předá energii odolnosti. Pomáhá od strachu a úzkosti, kde je neznámá příčina, podporuje schopnost navazovat kontakty, dodává rozhodnost v komunikaci.
  • Vrba je přirovnávána k pokorné, tiché naslouchající matce. Pomáhá k vypovídání se ze zklamání, uklidňuje, mírní roztěkanost, prý plní svěřená přání, stačí je vrbě pošeptat. Při poranění rozmačkejte vrbový list, je to dobrá dezinfekce.
  • Jedle pomáhá těm, kdo neustále někam spěchají. Dodá sebedůvěru, zklidní, zvýší sebevědomí. Účinně léčí problémy v sexuální oblasti.
  • Šeřík stmeluje, zmírňuje následky hádek, silně harmonizuje prostor, vyzařuje a dodává naději, lásku a radost.
  • Lípa smiřuje, zajišťuje odpočinek, navozuje vstřícnou atmosféru. Pobyt pod ní se doporučuje i těm, kdo mají pocit, že jsou pronásledováni, někdo jim chce ublížit, mají černé myšlenky. Lipová alej účinek zvyšuje, nejvyšší účinek je uprostřed kruhu lip.

Máte svůj oblíbený strom? Pomáhá vám?

Související témata:

Načítám