Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Nescafé

Foto: Nescafé

Aktualizováno

Už jste někdy něco vařili nebo pekli podle afrického receptu? Připravte si kávu a tvaroh a potěšte svůj mlsný jazýček!

40 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 3 lžíce mléka
  • 2 lžíce kávy NESCAFÉ Gold
Náplň
  • 250 g tvarohu
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 4 lžíce másla
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžíce kávového likéru
  • 3 ks bílku
Článek

Postup

01.

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které se nebude chytat mísy a bude dostatečně tuhé. Třetinu těsta odebereme a dáme do mrazáku asi na půl hodiny ztuhnout. Zbylý díl rozprostřeme na pekáček, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou.

02.

Než těsto v mrazáku ztuhne, připravíme si tvarohovou náplň: Rozmícháme dohladka tvaroh, kysanou smetanu, rozpuštěné máslo a cukr.Přidáme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli a nakonec vmícháme kávový likér. Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a na povrch nastrouháme těsto z mrazáku.

.

03.

Pečeme v rozehřáté troubě asi dvacet minut.

Související témata:

Načítám