Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Chci muže s velkým!

Foto: Mona Martinů

Chlap bez humoru je k pláčiFoto: Mona Martinů

Reklama

Chci muže s velkým smyslem pro humor. Protože ten k životu potřebuji stejně tak jako jídlo, vzduch nebo sex.

Článek

Zatímco o jídle můžete více či méně rozhodovat samy (brzlík a mozeček prostě nepolknu!), vzduch zatím jakžtakž dýchatelný je a sex si v nejhorším zařídíte také osobně, se smyslem pro humor se toho moc dělat nedá. Řekla bych skoro, že je to vlastnost. Částečně vrozená, dílem získaná výchovou v raném dětství.

A proto se ne vždy musí JEHO smysl pro humor shodovat s tím VAŠÍM.

Obyčejná návštěva kina se může mrknutím oka proměnit v osudový okamžik. Kdysi dávno jsem se rozešla s perspektivní známostí kvůli Forrestu Gumpovi. Nevím jak vás, ale mě ten příběh dojímá. Poté, co se známost skoro celý film plácala dlaněmi do stehen a hýkala: „To je blbec, ha ha ha!“, jsem se chtěla odplížit pod sedadly nenápadně ven.

O něco shovívavější jsem byla k pánovi, který se mohl potrhat smíchy, kdykoli mne polekal. Když jsem poprvé v koši na odpadky zahlédla uříznutý zakrvácený prst (gumový), rozdýchala jsem to. Zatímco se drahý válel v křeči smíchu na křesle, uklidňovala jsem si tep dechovým cvičením. Když se schoval na záchodě, aby na mě mohl vybafnout v masce z hororu Vřískot, rozbila jsem si hlavu o polici na zdi. Jeho smysl pro humor nás rozdělil ve chvíli, kdy mi v luxusní restauraci hodil do vína umělou mouchu.

Naštěstí po světě běhají i normální muži, kteří se stejně jako já smějí zásadním filmovým dílům (Mr. Bean, Růžový panter), pobaví je projev politika ve večerním zpravodajství (raději bez konkrétních jmen) a rádi jedí sushi a čínu vytrvale hůlkami, i když jim to nejde jako mně.

Smysl pro humor a smích toho o vás prozrazuje víc, než si někdy myslíte. Upřímný úsměv nezahrajete. Na to už přišla FBI s CIA dohromady. Stejně tak nikoho nedonutíte k „nefalšovanému“ záchvatu smíchu. Ve chvíli, kdy zjistím, že mě nějaký muž zkouší oblafnout hraným výbuchem smíchu, vycouvám. Bez schopnosti zasmát se spolu stejným věcem nemá (tedy alespoň podle mě) vztah šanci.

Obdivuji kamarádku, která si z velké lásky vzala vědeckého pracovníka bez špetičky smyslu pro humor. Neusmál se na jejich svatbě, po narození potomka konstatoval: „Tak, a teď to teprve budou samé starosti!“. Každé její narozeniny potěší kamarádku konstatováním: „No, nemládneme!“. Mám neodbytný pocit, že si kdysi veselá kamarádka spletla manželství s řeholí a hodlá se stát mučednicí.

Tak to já tedy ne! Vím, že život přináší chvíle, kdy se musíme vybrečet. Bez rozdílu pohlaví, prosím! Správní chlapi pláčou. Ale přináší také chvíle, kdy se můžeme společně smát. Když se vám povede rozluštit na začátku vztahu kód mužova smyslu pro humor, je veliká šance, že vaše vrásky budou jen od smíchu.

Jak tak na sebe do zrcadla koukám, asi jsem na dobré cestě!

Reklama

Načítám