Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Které mužské povolání je nejvíc sexy?

Foto: Mona Martinů

Naštěstí nežijeme v reklamě, ale v realitě všedních dníFoto: Mona Martinů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To by mě zajímalo, které povolání je nejvíc sexy. Pochopitelně z ženského pohledu – řeč tu má být o mužích, no ne?

Článek

Podle televizních reklam je to jasné: myč oken, který elegantně slaňuje po stěně mrakodrapu, na sobě má upnuté džíny a nahoře nemá mimo svalů zhola nic. Jakmile se zjeví za oknem, ženy v kanceláři omdlévají.

Následují různí vlasoví poradci. Většinou se jmenují Alex nebo Sasha (což je totéž), nosí černočernou košili a s potutelným úsměvem se nám snaží nakukat, že s barvou XY budeme pro muže jejich typu neodolatelné.

Reklamní sexy trio uzavírají kosmetičtí muži. Profesionálové přes holení a deodoranty. V dětství jsem pozorovala při holení dědu, později tátu, v dospělosti své partnery. Nikdy jsem nezaregistrovala, že by při holení byli sexy. U holení pouze legračně hýbali nosem (jen si představte toho svého!) a snažili se neříznout.

Ocením, pokud muž zcela automaticky ráno sáhne po deodorantu a odpustím mu, že se při aplikaci nebude tvářit jako šílenec v extázi, což je případ hochů z reklamy. Sexy je pro mě proto, že voní. A může být klidně zaměstnanec pošty. Naštěstí nežijeme v reklamě, ale v realitě všedních dní. Potkáváme muže, na které si můžeme sáhnout. Což je rozhodně víc sexy než krasavec na obrazovce nebo plakátu.

Do včerejška jsem si myslela, že hodně sexy je povolání trenéra ve fitness. S tím je konec. Dvě hodiny cvičení pod dohledem sympaťáka Michala ze mě vyrobily trosku, která dneska stěží ovládá počítačovou myš. Trapiči to jsou! A myslí věty „Tak tohle si dej 30x ve třech sériích!“ úplně vážně. Ale kdo by odolal tomu pohledu?

Sexy povolání jsou ve velké míře ta uniformovaná. Hasič třeba. Tak před těmito muži smekám, a v mých očích budou sexy i bez vypracovaného břišního pekáče. Za to, co dělají. Na rozdíl od sexy mozků z politiky nasazují životy a kvůli penězům to v Česku fakt nedělají.

Na rozdíl od našich politiků, že ano. Dámy (pánové), ruku na srdce. Který český politik (muž) se vám jeví sexy? Tak ráda bych jednou viděla nezakomplexovaného chlapa, kterak ve Sněmovně bouchne rukou do řečnického pultu, ztiší tu zpovykovanou bandu a přednese cosi, co má hlavu a patu. A nemusí vypadat jako model!

Muži totiž vypadají sexy v každém zaměstnání. Pokud jim nechybí správná dávka zdravého sebevědomí, nadhled a pevná vůle. Sebevědomý chlap nebude sedět v koutě a bulet, že ho štve šéf, že má málo peněz a hodně přesčasů. Něco s tím udělá.

A když ho ujistíte, že je skvělej chlap, protože se nesložil z prvního problému, nadechne se a bude sexy. Pro vás určitě! Sexy chlap totiž není o svalech. (Když nějaké má, jsou to kladné body navíc:o).)

Načítám