Hlavní obsah

Eva Bachmannová: Nesnáším loučení

Foto: Mona Martinů

Loučím se s vámi, krásné léto všem!Foto: Mona Martinů

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesnáším loučení. Tím nemyslím, že slušně nepozdravím při odchodu z místnosti. Myslím loučení s velkým L, kdy vám na chvíli někdo zmizí ze života. A vy naprosto netušíte, jestli se s ním ještě někdy potkáte.

Článek

Nejhorší jsou takové ty optimistické věty: „Vždyť na sebe máme mobil!“ nebo: „Můj mail máš, tak si budeme psát!“ A vůbec nejlepší: „Svět je malej, určitě se někde potkáme!“ Pravdou je, že se to občas přihodí, obvykle v nejméně vhodnou chvíli potkáte člověka, kterého jste sto let neviděli.

Já jsem naposled potkala jednoho bývalého přítele v jižních Čechách. Vláčela jsem zablácené kolo do kopce, za sebou sjezd v hrozném dešti. A proti mně si to vykračuje elegantní pár: sexy blondýnka kolem dvaceti v doprovodu fešáka, který s úžasem pronesl: „Evi, jsi to ty?“ No, byla jsem to já: o dvacet let starší, od bláta, vlasy jako vodník. Ani jsem se nestihla rozloučit!

Dneska se bude loučit hrozně moc lidí. Těch mezi 6 a 18 lety. Tohle loučení jim opravdu závidím. Znamená jediné: odjezd na prázdniny. Dva měsíce se bez spolužáků přežít dají. Až se budete loučit se svými ratolestmi před odjezdem na tábor, projevte přiměřenou dávku empatie a buďte trochu smutní, že odjíždějí. V radostný jásot, že máte pár dní jen pro sebe, propukněte až doma. Aby vás ostatní rodiče nepomluvili!

I když loučení nesnáším, vím, že k životu patří. Tak se rozloučím dneska já. O mužích, vztazích a sexu nejde psát do nekonečna. Tedy teoreticky ano, ale proč se opakovat?

Stačí, že se opakujeme v soužití s muži samy. Milujeme je, nesnášíme je, škemráme o jejich přízeň, abychom je následně opouštěly. Jsme šťastné, že mají rádi naše potomky a dokážou s nimi podnikat neuvěřitelné věci. Nenávidíme je, když zapomenou děti ve školce, protože kolega slavil narozeniny.

Trápíme se kvůli nim dietami, abychom byly jako ty holky na obálkách časopisů. Poté, co nás opustí kvůli jiné, se přejídáme čokoládou. Kvůli mužům dokážeme na kole ujet strašlivě moc kilometrů a tvářit se, že nás to baví (opravdu baví!).

Ale nebojte, je to spravedlivé, muži to mají taky tak. Možná mnohem těžší. Vezměte si třeba štíhlou linii. Muž, který si před kamarády objedná salát: „Kluci, držím dietu!“, se může dočkat velmi ironických pohledů. Zatímco žena pohledů chápavých a souhlasných.

Loučím se s vámi s úsměvem. Protože s úsměvem jsem o mužích, sexu, skákání padákem i holení psala. S úsměvem (občas úžasem) jsem pak pročítala vaše komentáře. Děkuju vám za všechny. Některé zahřály, jiné udivily, ale bylo fajn znát váš názor!

Prožijte léto s úsměvem a nevěřte všemu, co se píše o mužích! Jste jediná, kdo má právo rozhodovat sama o sobě. Věřte své intuici a milujte naplno! Sebe, muže, vaše děti. Vždyť víte: Carpe diem!

Reklama

Načítám