Hlavní obsah

Existují zeštíhlující pásky? Ano, jen je musíte umět nosit!

Foto: Iryna Inshyna, Shutterstock.com

Foto: Iryna Inshyna, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Váš outfit dokáže pozdvihnout o několik levelů výš. Jasně definuje pas, zvýrazní přednosti a odvrátí pozornost od nedostatků. Řeč je o pásku, doplňku, který by neměl chybět v žádné skříni. Tedy pokud si vyberete ten správný. Jak na to?

Článek

Původní smysl opasků byl čistě praktický – snažil se svého nositele uchránit od padajících kalhot. A i když mu tento um zůstal, postupem času se pásek stal i výhradně módní záležitostí. Dnes se zajímavé kousky objevují v kolekcích všech značek a nosí se k džínám, bermudám, šatům, kabátům, svetrům i tunikám.

Vybírejte podle stylu i délky

Ještě než vyrazíte nakupovat, ujasněte si, co od pásku čekáte. V prvé řadě by měl korespondovat s vaším osobním stylem. Jestliže například nevlastníte výrazné zlaté vintage šperky, vyhněte se řemenu s velkou ozdobnou sponou – s největší pravděpodobností byste si jej nevzaly nikdy na sebe.

Zaměřte se také na délku. Po zapnutí nesmí být volný konec opasku příliš krátký a moc dlouhý může být v jediném případě: je-li vyroben z měkké kůže (s jinými materiály to většinou nefunguje), lze konec obmotat kolem samotného pásku. Tento způsob nošení působí skvěle na šatech či dlouhých košilích.

Foto: Creative Lab, Shutterstock.com

Za ikonický pásek s dvojitým G značky Gucci zaplatíte kolem deseti tisíc českých korunFoto: Creative Lab, Shutterstock.com

Schovejte nedokonalosti

Máte-li výrazné boky, hýždě i stehna, úzká ramena a menší bříško, je vaše postava tvarem hruška. Sáhněte po úzkém pásku do pasu, který vás opticky zeštíhlí.

I drobným ženám přejícím si povyrůst ještě alespoň o pár centimetrů sluší tenké pásky, a když je seženou ve stejné barvě, jakou má jejich oblečení, budou vypadat vyšší.

Jablíčkové siluety s větším poprsím a bříškem unosí zase nápadné široké opasky v kontrastním odstínu, které si obepnou těsně pod prsy. Tímto trikem odpoutají pozornost od spodní části trupu a uberou si pár kil. Teď už jen stačí načerpat inspiraci z našich obchodů. 

S ozdobnou sponou

Foto: Archiv firem

Pásky s ozdobnou sponou vyniknou v kombinaci s jednoduchým outfitem. Na foto (zleva): Zara, 549 Kč. Massimo Dutti, 1395 KčFoto: Archiv firem

Řetízkové 

Foto: Archiv firem

Originální šperk v podobě řetízkového pásku dokáže obnovit zašlou slávu starých šatů. Na foto (zleva): Stradivarius, 249 Kč. Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Úzké 

Foto: Archiv firem

Úzkým páskem přepásejte neforemné nebo oversized sako a rázem získáte krásné křivky. Na foto (zleva): Mango, 299 Kč. Massimo Dutti, 1395 KčFoto: Archiv firem

Široké

Foto: Archiv firem

Široký pásek dokonale zvýrazní pas, ale nosí se i na bocích. Na foto (zleva): Zara, 549 Kč. Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Jaké pásky nosíte vy? 

Související témata:

Načítám