Hlavní obsah

Filmová Kleopatra by slavila 88 let. Znáte Elizabeth Taylor?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla krásná, chytrá a talentovaná. Hollywoodská diva Elizabeth Taylor si uměla užít život naplno. Představitelka egyptské královny prožila osm manželství, vychovala čtyři děti, sbírala šperky a patřila mezi hereckou elitu. Během své kariéry také bojovala se závislostí na alkoholu, drogách, hubla, tloustla a plnila stránky novin.

Článek

Hvězda stříbrného plátna minulého století, Elizabeth Taylor, by se 27. února dožila 88. narozenin. Kromě rolí ji proslavil také bouřlivý milostný život. A co o ní víte? Který muž herečku zahrnoval diamanty a jak ji nikdo nesměl oslovovat?

1. Jedna z nejkrásnějších hereček se narodila:
2. První roli získala ve snímku Lassie se vrací (1943). Kolik bylo Elizabeth Taylor let?
3. Její první velkou rolí se stala dívka jménem Velvet, která vyhraje koně a chce ho připravit na závod. Během natáčení snímku O velkou cenu (1944) se stal herečce vážný úraz, jehož následky pociťovala celý život a vedly k užívání silných léků a následně i drog. Co se jí stalo?
4. Elizabeth Taylor se stihla za svůj život osmkrát vdát. Poprvé řekla „ano“ v pouhých osmnácti letech. Kdo byl muž, který jí navlékl první svatební prsten?
5. Mužem jejího života byl herec Richard Burton. Manželství bylo bouřlivé, nedokázali žít spolu, ani bez sebe. Když se poprvé rozvedli, neuběhl ani rok a opět se vzali, ale po devíti měsících byl znovu konec. Seznámili se při natáčení filmu:
6. Jak vysoký honorář získala za historický velkofilm Kleopatra?
7. Jak se jmenuje snímek, kde hrála luxusní prostitutku a za roli dostala svého prvního Oscara?
8. Elizabeth Taylor byla velmi blízká přítelkyně známého amerického zpěváka. Jak se jmenoval?
9. Herečka milovala drahé šperky. Mnohé dostala od svého dvojnásobného manžela Richarda Burtona nebo si je sama kupovala. Nashromáždila cennou sbírku. Kolik kusů šperků vlastnila?
10. Hollywoodská diva až do své smrti nesnášela, když ji někdo oslovoval:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Načítám