Hlavní obsah

Flirtuje váš muž s každou „sukní“? Víme proč i jak se s tím vypořádat!

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Ne vše, co vypadá jako flirt, jím skutečně jeFoto: Lucky Business, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože žije ve vztahu a své partnerce je věrný, stejně neodolá. Kolegyně, číšnice či prodavačky. Se všemi okatě flirtuje, a to i před ženou. Té to ale nevadí, prý je to jen hra. Vážně?

Článek

Je to pro něj stejně přirozené jako dýchat. Jakmile vidí ženu, jednoduše s ní flirtuje. A to, i když má po svém boku partnerku. Že by měla žárlit? Omyl! „Mně to vůbec nevadí, neřeším to. Znám ho, vím, že flirtování je pro něj neškodná zábava, zpestření, a nic tím nemyslí,“ trvrdí Ivana (35).

Naopak, kdyby jí prý měl její partner touhu zahýbat, nedělal by to takto okatě. „Není přece hloupý a já taky ne. Takže když flirtuje s prodavačkou a já stojím vedle, jsem vážně v klidu. Mnohem horší jsou muži, kteří předstírají nezájem o ženy, ale podvádí manželku se sekretářkou,“ tvrdí Ivana.

Je to ale vážně takhle jednoduché?

Vrtá vám v hlavě proč?

Samozřejmě ne vše je flirt. Pokud je muž příjemný, prohodí třeba s prodavačkou pár vtipných vět, usměje se na ni, je to spíš projev milé, vstřícné a veselé povahy. Jestliže ale muž skutečně okatě flirtuje, skládá jiným ženám poklony, vyhledává jejich společnost, má to nějaký důvod. Nejčastěji jde o následující:

  • Zvyšování sebevědomí – „Muži, kteří mají nutkavou potřebu neustále s někým flirtovat, si tím samozřejmě posilují sebevědomí a pocit vlastní přitažlivosti. Čechrají si peří jako kohouti,“ říká vztahová koučka ze Školy pro ženy Kateřina Matláková.
  • Chybí jim pochvala doma – „Může jít i o to, že muž má pocit, že není pro svou ženu dost přitažlivý, takže to potvrzení vlastně podvědomě hledá někde jinde,“ vysvětluje terapeutka pro děti, rodiny a mezilidské vztahy Lucie Mucalová.
Foto: nd3000, Shutterstock.com

Laškováním se ženami si muži někdy zvedají sebevědomíFoto: nd3000, Shutterstock.com

Vážně jim to nevadí?

Na jedné straně je flirtující muž, na druhé pak naprosto klidná partnerka, které to vůbec nevadí. Je tohle možné? „Pokud je muž ve vztahu spokojený a partnerka se necítí vnitřně ohrožená, cítí, že je jí věrný, tak to možné je. Je to také dáno tím, že si je dotyčná sama sebou jistá,“ tvrdí Kateřina Matláková.

Díky zdravému sebevědomí žena za prvé nevidí flirt za každým projevem slušnosti či milého chování, za druhé zná svou hodnotu, tudíž nepokládá ostatní ženy za soupeřky. „Znám i ženy, kterým dělá vyloženě radost, když vidí, jak jejich muže obdivují jiné ženy. Jsou hrdé na to, že tenhle chlap patří jen a jen jim,“ dodává Lucie Mucalová.

Velmi často se ale stává, že ten klid a pohoda jsou jen hrané. „Některé ženy vnitřně pláčou, partnerovo chování je ponižuje, vadí jim,“ upřesňuje Lucie Mucalová.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Pokud vám je partnerovo flirtování s jinými ženami nepříjemné, neduste to v sobě a řekněte mu toFoto: nd3000, Shutterstock.com

Vadí vám to? Mluvte!

A přesně o to jde. Jestli vám partnerovo flirtování skutečně nevadí, je to v pořádku. Pokud ale vnitřně cítíte, že se vám to nelíbí, zažíváte nepříjemné pocity, nepředstírejte, že jste v pohodě. Jen to v sobě dusíte, problém bobtná, a až emoce vybuchnou, může být pozdě.

I flirtování se totiž dá odnaučit. Pokud vás má muž skutečně rád a záleží mu na vás, bude se to snažit změnit, jakmile mu řeknete, jak vás jeho chování bolí.

A když ne? Pak vás asi zas tak moc nemiluje a vy byste měly zvážit, zda si vás vůbec zaslouží.

Jak je na tom s flirtem váš partner?

Reklama

Načítám