Hlavní obsah

Formanův Amadeus se vrací: S živým orchestrem!

Reklama

Nejslavnější film Miloše Formana Amadeus se vrací na plátno v originálním provedení s živým orchestrem a sbory. V Kongresovém centru Praha už 13. listopadu 2016 od 18.30 hodin!

Článek

Film Amadeus z roku 1984 oceněný osmi Oscary bude v Praze uveden necelý měsíc po světové premiéře v londýnské Royal Albert Hall v originální podobě – promítaný na obrovském HD plátně za synchronizovaného doprovodu živého orchestru a sborů.

Proslulý velkofilm vznikl jako adaptace původní divadelní hry Petera Shaffera. Vítěz osmi Oscarů včetně ocenění za nejlepší film, přepychový Amadeus Miloše Formana je zvukovým a vizuálním potěšením všech smyslů.

Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 32 lety v Praze a podílelo se na něm velké množství českých filmových tvůrců i herců. Dokonalá kamera Miroslava Ondříčka, fantastické kostýmy Theodora Pištěka ml., krása pražských paláců, divadel a uliček, to vše propůjčilo filmu nesmazatelnou atmosféru. Forman, mistr velkých lidských dramat, dokázal s Mozartovou pomocí zprostředkovat dnešnímu divákovi prožitek ze špičkové klasické hudby.

„Já jsem vulgární, ale věřte, moje hudba není," říká nezapomenutelný Tom Hulce ve Formanově Amadeovi

„Amadeus spřádá krásný, tragický příběh, jenž okouzluje děti i dospělé. Má v sobě vše – lásku, nenávist, krveprolití, smlouvu s Bohem, dobové elity, tajemného cizince, vraždu. Je to jedno z nejlepších hudebních děl, které bylo kdy složeno. Který jiný film vám nabídne byť jen polovinu?"(The Guardian).

Uvedení Formanova Amadea právě teď, v roce významných Mozartových jubileí a těsně po světové premiéře, bude bezpochyby velkou událostí pro všechny příznivce Mozartovy hudby, Formanových filmů, milovníky Prahy a vůbec všechny diváky hrdé na naše umělce oceněné i v zahraničí.

Představení pořádá společnost JV Agentura s. r. o. Pražskou komorní filharmonii a sbor Canti ti Praga diriguje – stejně jako v Royal Albert Hall – dirigent Ludwig Wicki. Sólové Mozartovy party zahraje klavírista Jan Bartoš. Film bude promítán v původním znění s českými titulky.

Živý doprovod symfonického orchestru skvěle dokresluje dramatický střet geniality s průměrností odehrávající se na plátně

Vstupenky již v předprodejních sítích Ticket Art, Ticketportal a Ticketpro v cenových relacích od 800–2800 Kč (VIP balíček).

Reklama

Související témata:

Načítám