Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Sumečka afrického můžete nahradit jinou rybou, podle vaší chuti a možností, ideálně filety bez kostí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 ml smetany
  • citronová šťáva
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 350 g těstovin
  • 4 filety sumečka afrického
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Rybí filety překrájejte na menší kousky, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a zprudka orestujte na olivovém oleji. 

02.

Rybí kousky dejte na talířek stranou a na tom samém oleji zlehka orestujte rozpůlená cherry rajčátka. Přidejte smetanu a kopr a nakonec promíchejte s těstovinami. Těstoviny servírujte s kousky ryby.

Načítám