Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Sumečka afrického můžete nahradit jinou rybou, podle vaší chuti a možností, ideálně filety bez kostí.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g cherry rajčat
  • 100 ml smetany
    7
  • citronová šťáva
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 4 filety sumečka afrického
    4
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Rybí filety překrájejte na menší kousky, osolte, opepřete, pokapejte citronovou šťávou a zprudka orestujte na olivovém oleji. 

02.

Rybí kousky dejte na talířek stranou a na tom samém oleji zlehka orestujte rozpůlená cherry rajčátka. Přidejte smetanu a kopr a nakonec promíchejte s těstovinami. Těstoviny servírujte s kousky ryby.

Načítám