Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Orestované kousky kuřecích prsou zůstanou díky smetanové omáčce i po zapečení křehké a šťavnaté.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin
    1
    3
  • 1 lžíce parmazánu
    7
  • 1 lžíce mascarpone
    7
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky soli
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 plátek másla
    7
  • 1 ks jarní cibulky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
    7
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus a 1/4 hrnečku vody z těstovin si nechte stranou. Kuřecí prsa nakrájete na menší kousky a zprudka orestujte v pánvi na troše olivého oleje. Maso vyjměte, osolte a dejte stranou. 

02.

Do té samé pánve dejte plátek másla, na kterém zpěňte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zalijte smetanou, přidejte rozmarýn a mascarpone, které za stálého míchání nechte rozpustit. 

03.

Do pánve nyní přidejte odloženou vodu z těstovin, parmazán a orestované kuřecí maso a dle chuti dosolte. Promíchejte s fusilli, dejte do vymazané zapékací mísy a zapečte.

Načítám