Hlavní obsah

Fusilli zapečené s kuřecím masem a rozmarýnem

Hodnocení:
(4)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Orestované kousky kuřecích prsou zůstanou díky smetanové omáčce i po zapečení křehké a šťavnaté.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g těstovin (fusilli)
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce mascarpone
  • olivový olej
  • sůl
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 plátek másla
  • 1 jarní cibulka
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

Krok 1: Fusilli uvařte ve vroucí osolené vodě na skus a 1/4 hrnečku vody z těstovin si nechte stranou. Kuřecí prsa nakrájete na menší kousky a zprudka orestujte v pánvi na troše olivého oleje. Maso vyjměte, osolte a dejte stranou. 

Krok 2: Do té samé pánve dejte plátek másla, na kterém zpěňte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Zalijte smetanou, přidejte rozmarýn a mascarpone, které za stálého míchání nechte rozpustit. 

Krok 3: Do pánve nyní přidejte odloženou vodu z těstovin, parmazán a orestované kuřecí maso a dle chuti dosolte. Promíchejte s fusilli, dejte do vymazané zapékací mísy a zapečte.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama