Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Způsobů, jak zužitkovat cukety, je mnoho. Zkuste je s bramborovými noky s uzeninou.

40 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 ks cibule
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 ks baby cukety
  • 10 nožiček frankfurtských párků
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
K podávání
  • 4 lžíce strouhaného sýru
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, 1/4 lžičky soli, nasekanou petrželku, udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Cukety nakrájejte na půlkolečka, párky na kostičky. V hlubší pánvi na olivovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte cukety a párky, orestujte, podlijte vývarem, přidejte worcester, osolte, opepřete a ještě chvíli povařte. Smíchejte s hotovými gnocchi a podávejte posypané natí  cibulky a sýrem.

Načítám