Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Domácí noky, orestované kousky kuřete a zelenina vám bude určitě chutnat.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 250 g cherry rajčat
  • 250 g fazolových lusků
  • 1/2 lžíce čerstvého oregana
  • 1 dl hovězího vývaru
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g kuřecího masa
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte prosátou mouku, lžičku soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

Zelené fazolky uvařte téměř doměkka. V hlubší pánvi orestujte na olivovém oleji na kousky nakrájené kuřecí maso, přidejte rajčátka a nakonec fazolky. Osolte, opepřete, přidejte oregano, podlijte trochou vývaru a ještě krátce povařte. Horkou směs promíchejte s hotovými gnocchi a podávejte.

Načítám