Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Italské noky se dobře párují jen s několika základními ingrediencemi. Tak proč nezkusit třeba kukuřici a rukolu?

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
    3
  • 120 g hladké mouky
    1
  • 1 lžíce másla
    7
  • 150 g sterilované kukuřice
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 balení čerstvé rukoly
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pro přípravu gnocchi použijte brambory s moučnatou dužinou (varný typ C). Brambory uvařte v osolené vodě. Oloupejte je, ještě když jsou vlažné, nastrouhejte nebo propasírujte lisem na brambory na vál. Přidejte 100 g prosáté mouky 1/4 lžičky soli a udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce a spojte v těsto. 

02.

Z těsta ihned vytvořte stejnoměrné válečky. Z válečků tvarujte gnocchi libovolných tvarů a vkládejte je do osolené vroucí vody. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové.

03.

V pánvi rozehřejte máslo, do kterého nasypte lžíci mouky a míchejte, dokud nevznikne hladká jíška. Do jíšky vlijte smetanu,  osolte, opepřete, přidejte kukuřici a povařte do zhoustnutí. Směs promíchejte s gnocchi a rukolou a podávejte.

Související témata:

Načítám