Hlavní obsah

Goldie Hawn slaví 75.narozeniny! Kdy potkala osudového muže?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Goldie Hawn je klenotem Hollywoodu. Na stříbrném plátně září od 60. let minulého století a ani letos tomu nebude jinak. Ještě než ji ale uvidíte v nové vánoční komedii, oslaví sympatická herečka s blond hřívou 75. narozeniny. Věřili byste, že je má právě dnes?

Článek

Přestože je dvakrát rozvedená, patří k ženám, které se mohou pyšnit nejstabilnějším vztahem v showbyznysu. S Kurtem Russellem (69) žije na hromádce už 37 let a podle zamilovaných příspěvků, jimiž čerstvá oslavenkyně zásobuje sociální sítě, to vypadá, že opravdu našla recept na štěstí. Kazí ho snad ostatním oddací list?

Taneční začátky 

Narodila se do umělecké rodiny. Její matka byla majitelkou taneční školy ve Washingtonu a otec se věnoval muzice. Není tedy divu, že Goldie Hawn měla k těmto disciplínám odjakživa hodně blízko. Od tří let navštěvovala hodiny baletu i stepu a v šestnácti excelovala v hlavní roli baletního zpracování Romea a Julie. Na univerzitě v rodném městě studovala dramaturgii, vedla vlastní baletní školu, ale po dvou letech se odstěhovala do New Yorku, kde pracovala jako go go tanečnice. Vystupovala i na Broadwayi a postupně po celých Spojených státech.

Foto: Profimedia.cz

Ještě než se Goldie Hawn stala oscarovou herečkou, bývala tanečnice. Po vzoru své matky dokonce vedla baletní školu Foto: Profimedia.cz

Filmové úspěchy

Netrvalo dlouho a dostala prostor i na televizních obrazovkách. Do diváckého povědomí se zařadila díky romantické komedii Kaktusový květ (1969), za vedlejší roli si odnesla zlatou sošku Oscara. Od té chvíle se nabídky začaly hrnout. Motýli jsou svobodní (1972), Sugarlandský expres (1974), Vojín Benjaminová (1980), Přes palubu (1987), Smrt jí sluší (1992), Klub odložených žen (1996) nebo Rockerky (2002) patří mezi filmy, které se musí líbit každému fanouškovi okaté blondýnky.

Foto: Profimedia.cz

Za roli ve filmu Kaktusový květ získala Oscara. Přestože má na svém kontě spoustu báječných snímků, ve kterých excelovala, žádnou další sošku si už z udílení cen neodnesla Foto: Profimedia.cz

Rodinný život 

Od oscarového vítězství začala kariéra Goldie Hawn stoupat vzhůru. To se ovšem nedalo říct o jejím soukromém životě. V roce 1969 si na Hawaii vzala herce, tanečníka a režiséra Guse Trikonise (82). Jenže kromě narozenin, které slavili ve stejný den, už neměli po sedmi letech nic společného.

Goldie Hawn se navíc bláznivě zamilovala do hudebníka Billa Hudsona (71) a před oltářem s ním skončila ještě tentýž rok, co s Gusem podepsala rozvodové papíry. Psal se rok 1976 a stihli to jen tak tak. Zanedlouho po svatbě se jim totiž narodil syn Oliver Hudson (44). O tři roky později přivítali na svět holčičku, Kate Hudson (41). Jenže ani děti nebyly zárukou šťastného manželství, a slavný pár se roku 1982 rozvedl. Těžko říct, co bylo pravým důvodem odloučení, jejich rodinné vztahy jsou však dodnes napjaté.

Foto: Profimedia.cz

S bývalým manželem Billem Hudsonem má Goldie Hawn dvě děti – syna Olivera a dceru Kate. Oba dva se také úspěšně věnují herectví Foto: Profimedia.cz

Pravá láska

Se svým osudovým mužem se Goldie Hawn setkala už při natáčení filmu, ve kterém debutovala. V muzikálu The Family Band (1968) z dílny Walta Disneyho  účinkoval pohledný tehdy šestnáctiletý mladík Kurt Russell (69). Goldie Hawn byla o šest let starší a nepřipadalo v úvahu, aby si s okouzlujícím puberťákem vůbec něco začala. Osud je však stejně svedl dohromady. V roce 1983 si spolu zahráli znovu, tentokrát v komedii Odpolední směna (1984). Russell sebral odvahu a pozval blonďatou krásku na rande.

Foto: Profimedia.cz

Když vyšel film Přes palubu, měla už Goldie Hawn s Kurtem Russellem malého synka Foto: Profimedia.cz

První schůzka s policií 

Nejprve si celé hodiny povídali, a pak se rozhodli zajít do domu, který Goldie zrovna renovovala. Problém byl, že zatím neměla klíče od vchodu, a tak se tam dvojice rozhodla vloupat. Právě stáli v budoucí ložnici, když na ně vlítla policie, kterou zalarmoval někdo z všímavých sousedů.

Rande jim však nezničila, pár se přesunul do hotelového pokoje, a od té chvíle tvoří nerozlučnou dvojku. V roce 1986 se jim narodil syn Wyatt Russell (34), ale ani on nepřesvědčil rodiče, aby stvrdili vztah manželským svazkem. Goldie Hawn dodnes říká, že pokud by se vzali, už by byli dávno od sebe. Na oddací list už dvakrát rozvedená žena zkrátka nevěří.

Foto: Profimedia.cz

Jejich společný syn Wyatt Russell (na snímku vpravo) je bývalý hokejový hráč, ale především také herec. Zahrál si například v akčňáku 22 Jump Street (2014)Foto: Profimedia.cz

Pan a paní Clausovi

Goldie Hawn to s Kurtem Russellem funguje i na plátně. Zazářili spolu v romantické komedii Přes palubu (1987), současným kasovním trhákem je rodinný film Vánoční kronika (2018), kde se dokonale vžili do rolí pana a paní Clausových. Druhé pokračování nádherného příběhu bude mít na Netflixu premiéru ve středu 25. listopadu, tak ať vám neunikne!

Foto: Profimedia.cz

Premiéra komedie Vánoční kronika 2, kde si zahrají šťastný pár, už je opravdu za rohemFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám