Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Bůček je skvělý pečený, ale i na grilu. Zkuste ho třeba s mrkví a cibulí, už ho nebudete chtít jinak.

15 min.
Příprava
15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g prorostlého bůčku bez kosti
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • slunečnicový olej
  • 1 plátek másla
  • 4 utřené stroužky česneku
  • grilovací koření
  • 1/2 lžičky kari
  • sůl
Článek

Postup

01.

Vepřový bůček ze všech stran osolte, okořeňte a načesnekujte. Zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně jeden den odležet v chladničce. Jakmile se rozhodneme grilovat, připravte si alobal ve dvou vrstvách, který natřete mašlovačkou olejem. Cibuli a mrkev oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na potřený alobal položte maso a posypte připravenou cibulkou s mrkví. Na vše ještě dejte plátek másla. Takto připravené zabalte a grilujte doměkka. Před koncem grilování bůček vyndejte z alobalu a z obou stran dogrilujte dozlatova.

Reklama

Související témata: